Știrile zilei

Pățania unui tânăr din Buzău, care filma cu drona la o nuntă

Un tânăr din Buzău riscă pedeapsa cu închisoarea de la trei luni la un an sau amendă penală după ce a fost surprins de jandarmi în timp ce ridica drona pentru a filma o cununie. Oamenii legii atrag atenția asupra respectării regulilor de utilizare a acestui tip de dispozitiv. 

În seara zilei de luni, 19 august 2019, jandarmii bistriţeni au depistat un bărbat de 27 de ani din Buzău, care a ridicat de la sol o dronă, fără să deţină autorizaţie în acest sens. Bărbatul a folosit drona cu scopul de a efectua filmări în zona Big din municipiul Bistriţa, deasupra unui lăcaş de cult unde se desfăşura o cununie religioasă.

Conform prevederilor legale în vigoare acest lucru se poate efectua doar dacă proprietarul posedă un certificat de înmatriculare sau identificare şi autorizaţie de navigabilitate.

Pentru că tânărul nu deţinea aceste documente, pe numele său au fost întocmite actele de sesizare pentru exploatarea unei aeronave fără ca aceasta să posede un certificat de înmatriculare sau identificare şi un certificat sau o autorizaţie de navigabilitate sau documente echivalente. (art. 103, O.U.G. nr 29 din 1997 – Codul aerian actualizat).

Jandarmii recomandă tuturor celor interesaţi să se informeze cu privire la prevederile legale în vigoare din acest domeniu de activitate. Pentru a-și putea ridica drona, proprietarul trebuie să dețină licenţă de operare și să-și anunțe fiecare zbor, dacă acesta este de natură să pună în pericol siguranţa traficului aerian.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close