Știrile zilei

Patron amendat pentru că a uitat să-și închidă barul

În perioada 05 – 07 martie, poliţiştii buzoieni împreună cu jandarmi şi polițiști locali, au continuat acţiunile de verificare cu efective mărite pe raza întregului judeţ cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov2, la activităţile de verificare participând peste 650 de efective.

În cadrul acţiunilor, forţele de ordine au verificat documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura, în toate spaţiile publice închise/deschise, cât şi toate celelalte interdicţii impuse de starea de alertă.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate 80 de societăți comerciale, în 130 de locaţii de interes, fiind verificate şi legitimate peste 4000 de persoane.

  • Prinși pe picior greșit.

În data de 06 martie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Mărăcineni au efectuat activităţi de verificare în contextul stării de alertă.  În urma unor controale, poliţiştii au constatat că două societăţi comerciale, nu sunt respectate unele prevederi legale. În cazul unui operator economic (bar), din Zărneşti, administratorul nu a luat măsura suspendării activităţii societăţii conform preverilor legale instituite de starea de alertă şi, totodată, lucrătorul comercial nu a înregistrat în casa de marcat fiscală, banii încasați.

Un alt operator economic (magazin mixt), din Poşta Câlnău, poliţiştii au constatat că acesta nu  respectă prevederile legale privind orarul de funcţionare. Administratorii societăţilor au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei Covid-19 şi O.U.G. nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utilize aparatele de marcat electronice fiscale.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button