Știrile zilei

Patru zile de distracție, la Sărata Monteoru: „Buzău Fest” și „Zilele Chișinăului la Buzău”

Consiliul Județean Buzău continuă tradiția organizării a două festivaluri îndrăgite de public: Buzău Fest și Zilele Chișinăului la Buzău. Timp de patru zile, buzoienii vor putea asista la diferite activități organizate fie la Buzău, fie în stațiunea Sărata Monteoru: defilare cu torțe, ateliere meșteșugărești, dansuri romane, reconstituiri ale unor lupte, competiții sportive, concerte de muzică ușoară și populară, un grandios foc de artificii și multe alte surprize.

În ședința de luna aceasta a Consiliului Județean Buzău urmează a fi supus votului proiectul de hotărâre referitor la organizarea celor două festivaluri, în perioada 1-4 iunie 2023. Evenimentul va începe pe 1 iunie, la Buzău, cu deja celebra paradă cu torțe a soldaților romani, a gladiatorilor și a războinicilor daci. Distracția se va muta apoi pe stadionul din Sărata Monteoru, unde vor avea loc reconstituiri istorice, ateliere meșteșugărești, concerte și multe alte surprize.

 • Buget mai mare decât anul trecut.

În 2023, cele două festivaluri vor costa 600.000 lei, cu 200.000 de lei mai mult decât anul trecut. În proiectul Consiliului Județean se precizează însă că suma este una estimativă, deci poate suferi modificări.

Cele două acțiuni culturale, integrate începând de anul trecut într-un eveniment comun, s-au bucurat de receptivitatea atât a comunității județene cât și a cetățenilor din Republica Moldova. În organizarea acestui eveniment, Consiliul Județean Buzău se va implica direct, dar și în colaborare cu cele patru instituții de cultură de sub autoritatea sa. Suma estimată cu titlu de costuri aferente este de cel mult 600.000 lei de la bugetul propriu al județului Buzău 2023. Costurile organizării concertelor pe durata evenimentului, precum și costurile aferente logisticii necesare desfășurării acestora, vor fi asigurate din bugetul 2023 al Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău, iar cele ale organizării spectacolului pentru copii susținut de Gașca Zurli vor fi asigurate de Teatrul George Ciprian Buzău”, se arată în documentul Consiliului Județean.

5 comentarii

 1. Bani aruncați pe geam.
  Pentru cazuri medicale grave nu se găsesc bani!!!
  Bani de distracție avem, dar pentru cazuri umanitare nu avem.

 2. Cu fondurile risipite se putea reabilita bazinul de înot sau ștrandul.
  Cred ca suntem singurul municipiu reședință de județ fără ștrand și bazin de înot.
  Trăiască obezitatea !!!

 3. Nu sunt bani aruncati, daca va uitati in jur veti vedea doar oameni necajiti care se gandesc doar cu ce vor face fata greutatilor pe care le traim.Dar omul are suflet si sufletul lui tanjeste dupa o minima bucurie.Multumim celor care se mai gandesc la oameni si multumim din suflet domnului Primar Toma.Sa va dea Dzeu sanatate!

 4. Tomita, anul trecut ai prapadit 90 de mii de euro cu Dragaica. Am incredere in capacitatile tale manageriale si stiu ca anul asta vei face tot posibilul sa depasesti 150 de mii!!!
  Hai ca se poate! Hai Buzau! Banii sunt facuti pentru a fi cheltuiti! Da-i in ma-sa de fraieri platitori de taxe si impozite, aia se vaita continuu si sunt mereu nemultumiti!
  Primarul circ!

  PS. De ce sa faci parcari si gradinite, alea necesita inteligenta, creier si alte prostii de genul asta iar noua nu ne trebuie asa ceva! Inteligenta si creier, de parcari si gradinite chiar avem nevoie.

 5. Si serbam venirea ursului, moment artistic arhaic redescoperit de curand la Bz? In Spania se lasa alergati de taur, voluntar, noi, mai hardcore, ne lasam alergati ori eviscerati dar involuntar, si nu de taur ci de urs.
  Oricum, este incredibil cum unii indivizi au fost norociti de soarta sa le dam banii nostri pe mana si ei sa-i cheltuie ca si cum ar fi ai lor. Cand le spui ca metoda nu te umple nici de cultura, nici de cupe sportive, pentru ca asa argumenteaza gestul, evident ca nu le relevam un mare secret nestiut de ei, dar cine sa-i opreasca? Institutiile statului roman? :)))))
  Mocanu, Bîgiu, Boșcodeală… greu se mai lungește lista asta scurtă! Bine, și dacă se lungește cu suspendare, ca până acum, tot nimic am făcut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button