Știrile zilei

Percheziții la Buzău | Escroci care luau credite cu buletine și adeverințe false, RETINUȚI de polițiști

Poliţiştii din Buzău au efectuat săptămâna trecută, 17 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Buzău, Giurgiu şi Vrancea, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.
Săptămâna trecută, peste 45 de poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Buzău, Giurgiu, Vrancea şi DGPMB, au efectuat 17 percheziţii domiciliare, dintre care 8 în judeţul Buzău, 4 în municipiul Bucureşti, 2 în Giurgiu şi 3 în Vrancea.

 
Percheziţiile au vizat probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

 
Din cercetări a reieşit faptul că în perioada noiembrie 2016 – martie 2017, persoanele bănuite, utilizând cărţi de identitate falsificate şi adeverinţe de venit eliberate în fals, în numele unor societăţi, au contractat credite de nevoi personale de la o instituţie financiară nebancară, fără a achita ratele aferente creditelor contractate.

 
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost estimat la aproximativ 600.000 de lei.
În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat documente şi înscrisuri care atestă activitatea infracţională a persoanelor bănuite.

 
La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au fost aduse la audieri 9 persoane cu vârste cuprinse între 37 şi 64 de ani.

 
De asemenea, în urma probatoriului administrat de poliţişti sub coordonarea procurorului de caz, faţă de 6 persoane a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar ulterior a fost luată măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

 
Activităţile au fost desfăşurate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Buzău, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

 
Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a persoanelor în cauză şi recuperarea prejudiciului.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: