EconomicȘtirile zilei

PERCHEZIȚII la Buzău, într-un megadosar de înșelăciune, cu prejudiciu de peste 2 milioane de euro

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției perchezitiiRomâne efectuează 55 de percheziții în 12 județe și în București, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 2.000.000 de euro, prin înșelăciune și desfășurarea fără autorizație de operațiuni pe piața de capital. 25 de persoane vor fi conduse la audieri.
[quote_box_center]
„La data de 25 mai a.c., polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, coordonează o acțiune în cadrul căreia sunt efectuate 55 de percheziții în municipiul București și în județele Buzău, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Ialomița, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman și Vaslui.
Activitățile se desfășoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București la locuințele unor persoane bănuite de înșelăciune și desfășurarea fără autorizație de operațiuni pe piața de capital, precum și la locurile unde se realiza activitatea infracțională.
De asemenea, sunt puse în executare 25 de mandate de aducere, emise pe numele celor implicați.
Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite, prezentându-se în calitatea falsă de brokeri și reprezentanți ai unor societăți de servicii de investiții financiare care administrează platforme de investiții online, ar fi determinat mai multe victime să depună sau să transfere bani în conturile bancare ale celor în cauză, sub titlul de investiții în operațiuni pe piața de capital.
Clienții ar fi fost ademeniți cu iluzia unor câștiguri rapide, însă, în realitate, banii nu ar fi fost investiți pe piața de capital, ci ar fi fost depuși de victime direct în conturile unor persoane juridice nerezidente.
Mare parte din bani ar fi urmat trasee financiar—bancare către Bulgaria, Cipru și Israel, iar o parte din bani ar fi fost redistribuiți către persoanele implicate în activitatea infracțională.
Operațiunile pe piața de capital ar fi fost doar o legendă falsă creată de persoanele bănuite pentru a determina victimele să depună sau să transfere bani, platformele de tranzacționare fiind create artificial, fără nicio aprobare sau autorizare a instituțiilor cu atribuții în domeniu.
Prejudiciul cauzat, până în prezent, prin activitatea infracțională este de aproximativ 2.000.000 de euro. Victimele unor astfel de fapte care nu au sesizat, până în prezent, organele de urmărire penală, sunt rugate să se prezinte la Direcția de Investigare a Criminalității Economice sau la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București.
La acțiune participă polițiștii Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, specialiști ai Direcției Comunicații și Tehnologia Informației, precum și polițiști ai Poliției Capitalei și ai inspectoratelor de poliție județene unde sunt efectuate perchezițiile.”, se arată într-un comunicat de presă al IGP.
[/quote_box_center]

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button