Știrile zilei

Peste ce au dat muncitorii care lucrau la reabilitarea Spitalului Brătianu

Descoperire inedită, la fostul spital Brătianu de pe bulevardul Nicolae Bălcescu. În timp ce lucrau la transformarea monumentului istoric într-un centru muzeal, muncitorii au găsit o carabină veche de peste o sută de ani, în perfectă stare de funcționare. Arma a fost ridicată de polițiști pentru a fi supusa unei expertize, urmând să ajungă, cel mai probabil, în patrimoniul Muzeului Județean.

Carabina austriacă a fost găsită, marți, în podul fostului spital, ascunsă între peretele exterior al clădirii și hornul pe care muncitorii ar fi trebuit sa-l dărâme. Muncitorii nu au știut ce să facă și i-au anunțat imediat pe superiori.

Polițiștii au sosit și ei la fața locului și au ridicat carabina, urmând ca cercetările să stabilească modul în care a ajuns arma în podul clădirii.

Pentru specialiști, descoperirea armei nu pare atât de surprinzătoare. În trecut, clădirea fostului spital Brătianu a servit drept unitate militară și spital militar, iar in timpul Primului Război Mondial a fost un principal punct de prim ajutor pentru răniți.

Acum, polițiștii trebuie să deslușească povestea carabinei din pod, după care arma ar putea ajunge în colecția Muzeului Județean de Istorie. Singurul indiciu pe care îl au cercetătorii este un mesaj inscripționat pe armă, care arată ca a fost primită în dar de fostul ei proprietar: „Suvenir din Basarabia 1925”.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button