Utile

Pilota de iarnă sau pilota 4 anotimpuri? Cum știi că ai făcut alegerea potrivită nevoilor tale

Iarna este anotimpul în care oamenii sunt dispuși să investească într-o pilotă completă – care să le ofere confort termic, siguranță și somn de calitate. Piața este deosebit de ofertantă la acest capitol, fapt care face cu atât mai dificilă alegerea între pilota de iarnă ori pilota 4 anotimpuri. 

Importanța unui somn odihnitor nu trebuie neglijată. Dacă somnul e întrerupt, ne agităm în pat, transpirăm sau ne este frig, iar a doua zi, capacitatea de concentrare asupra activităților obișnuite va fi una redusă. Odihna depinde în mod direct de calitatea saltelei, tipul de lenjerie de pat, temperatura din cameră, etc.

Cei mai mulți optează pentru un pat încăpător, o saltea rezistentă, însă prea puțini conștientizează rolul pe care îl joacă lenjeria de pat. Astfel, cearșaful, pernele sau pilota trebuie să exceleze la capitolul calitate pentru a ne bucura de un somn sănătos și neîntrerupt.

Cum știm că am găsit pilota ideală?

Pilota de calitate este înainte de toate, moale, plăcută la atingere, cea care nu apasă pe corp, călduroasă, dar care permite circulația aerului și lasă pielea să respire în timpul somnului. O pilotă de calitate poate atinge și 10 ani de utilizare.

Criterii după care să alegi pilota potrivită:

  • Umplutura

Pilota poate fi prevăzută cu umplutură naturală sau sintetică. Pentru umplutura naturală se folosesc lâna, penele și puful de gâscă. Cele mai populare sunt pilotele umplute cu puf de gâscă. Acestea sunt cele mai pufoase, foarte călduroase, plăcute la contactul cu pielea și permit ventilația aerului. Somnart iti asigura condiții optime pentru un somn odihnitor cu o gamă aleasă de pilote calitative

Pilotele umplute cu puf și pene de gâscă sunt la mare căutare pe piață. Acestea izolează termic, asigură un confort termic sporit și în general se recomandă persoanelor care transpiră excesiv în timpul somnului.

Pilotele cu lână sunt, de asemenea, o recomandare pe care v-o oferim cu cea mai mare căldură. Pilotele dotate cu lână sunt departe de imaginea clasică a celor tradiționale, grele și sufocante. Lâna este indicată pentru orice anotimp, ca urmare a proprietăților sale de termoreglare. Pilotele de lână sunt antialergenice, nu rețin umezeala, permit pielii să respire și se întrețin ușor.

Cum identificăm pilota 4 anotimpuri?

Acest tip de pilotă este format din 2 pilote: una subțire pentru sezonul cald și una groasă pentru restul anului. Acestea se prind reciproc prin capse sau arici (după caz), formând o pilotă unică și călduroasă pentru anotimpul rece. Acest model de pilotă este popular printre persoanele friguroase și care preferă să aibă corpul acoperit în totalitate, indiferent de numărul de grade de afară.

De ce este pilota de iarnă opțiunea de care ai nevoie?

Dacă pilotele 4 anotimpuri au fost inventate pentru aceia cărora le place să doarmă ,,înfofoliți’’, atunci pilota de iarnă este special gândită pentru persoanele excesiv de friguroase. Acestea pot fi umplute fie cu lână, fie cu amestec de puf și pene de gâscă. Cel mai adesea își găsesc locul în camerele răcoroase cu temperaturi sunt 18 grade Celsius.

Cum arată o pilotă universal confortabilă?

Indiferent de tipul de pilotă pentru care te-ai decis, ia în calcul câteva aspecte înainte de a achiziționa una. În cazul în care sunt neglijate aceste detalii, calitatea somnului va fi compromisă, în ciuda investiției pe care ai făcut-o.

  • Mărimea perfectă

Dacă nu dorești să te trezești în timpul somnului sau dimineața și să simți că o parte din corp îți este înghețată, atunci comandă o pilotă cu dimensiunea mai mare decât cea a patului.

  • Densitatea

Acest aspect se referă la cantitatea de umplutură a pilotei și se măsoară în mg/mp. Cu cât este mai groasă și mai călduroasă pilota, cu atât mai mare este indicele. De exemplu, pilotele de vară au o densitate sub 200 mg/mp, cele de iarnă au în jur de 400-500 mg/mp, iar pilotele 4 anotimpuri oferă în jur de 300-500 mg/mp.

  • Materialul exterior

Materialul care învelește umplutura este esențial pentru un somn relaxant. De exemplu, învelișul din bumbac este un material renumit pentru senzația plăcută la atingere și pentru gradul de ventilație pe care îl oferă pielii.

Pe lângă bumbac, materialul exterior poate fi compus din microfibră, respirabil, durabil la uzură, spălări frecvente, curățate specializată și la reziduuri.

Pentru a prelungi viața pilotei și pentru a menține calitățile care te-au determinat să o cumperi, trebuie acordată îngrijirea corectă. Urmează în mod obligatoriu indicațiile de pe etichetă. Apoi, acoperă pilota cu o lenjerie de pat pentru a-i menține aspectul impecabil fără rupturi, pete sau deteriorări. Aerisește în fiecare dimineață pilota, înainte de a așeza patul. 

Minimum o dată pe an, ocupă-te ca pilota să fie curățată chimic, pentru a beneficia de un produs igienizat la cel mai înalt nivel și a-ți proteja sănătatea pielii ca un adevărat profesionist.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button