ARTICOLUL ZILEIȘtirile zilei

Prăpăd într-o localitate din Buzău, după vijelia de azi-noapte | Apelul primarului

Azi-noapte, zona de munte a județului Buzău a fost măturată de vijelii și de ploi torențiale, efectele potopului neîntârziind să apară. La Nehoiu, revărsările de izvoare de pe versanți au afectat rețeaua de captare și distribuție a apei, motiv pentru care primarul a solicitat o intervenție de urgență, cerând totodată sprijinul locuitorilor.

Numeroase localități buzoiene, printre care Nehoiu, Pătârlagele, Calvini, Chiojdu, Siriu, Cătina și Colți, s-au aflat sub semnul ploilor torențiale și al vijeliilor, o avertizare cod roșu de vreme rea fiind emisă aseară. Cele mai grave probleme s-au înregistrat la Bâsca Rozilei, orașul Nehoiu, unde viiturile formate în urma ploii au făcut ca debitul unui pârâu să crească semnificativ. Cantitățile importante de apă și aluviunile adunate au distrus rețeaua de apă potabilă, determinându-l pe primarul Ionuț Milea să ceară ajutorul sătenilor:

APEL DE MOBILIZARE PENTRU LOCUITORII SATULUI BÂSCA ROZILEI!
Viiturile și revărsările de izvoare pe versanți, în urma fenomenelor meteo din cursul nopții trecute, au calamitat rețeaua de captare și distribuție apă provenită din surse naturale, care alimentează satul Bâsca Rozilei.
Intervenția este urgentă, fapt pentru care anunț mobilizarea întregii populații disponibile și apte de muncă, astăzi, după ora 12:00, la Căminul de apă din satul Vinețișu, punctul ”La Bană”.
Fiecare dintre dumneavoastră să fie echipat cu o unealtă: târnacop, lopată sau sapă.
O mobilizare eșuată va întârzia realimentarea cu apă a satului, situație pe care nimeni nu și-o dorește.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!”, a scris primarul Ionuț Milea pe Facebook.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button