Știrile zilei

Prelevare de organe, la Spitalul Județean de Urgență Buzău

Astăzi, la Spitalul Județean de Urgență Buzău a avut loc o prelevare de organe la o pacientă în vârstă de 62 de ani, care a fost adusă în comă la UPU Buzău, pe data de 22.03.2022.

În urma investigaţiilor – analize medicale, CT cerebral, care a evidenţiat o hemoragie masivă emisferă stângă – pacienta a fost declarată în moarte cerebrală. Ulterior, pacienta a fost internată în secţia A.T.I., având o evoluţie nefavorabilă.

Având în vedere diagnosticul, s-a luat legătura cu familia, în vederea obţinerii acordului de prelevare de organe şi ţesuturi.

Familia şi-a exprimat acordul iar astăzi, două echipe medicale de la Institutul Clinic Fundeni, București, şi Spitalul Colentina, București, au sosit la Buzău pentru prelevarea de organe. Echipa medicală formată din dr. Victor Ioniță, medic primar A.T.I. şi (KDP) în cadrul programului de transplant, dr. Adrian Zoican, medic primar specialitate de urgenţă şi coordonator al programului de transplant (CDT), dr. Ghenadie Porumbac, medic specialist A.T.I. – Spitalul Clinic Fundeni, București, şi dr. Andrei Nica, responsabil banca de ţesut – Spitalul Colentina, București, au realizat prelevarea de organe acestei paciente.

S-au prelevat: ficat, rinichi, os, cornee. Toate organele au fost alocate centrelor din Bucureşti.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău mulţumeşte familiei că a conştientizat nevoia de a salva alte vieţi prin acordul pe care l-a dat în vederea prelevării de organe.

Managerul spitalului mulţumeşte echipelor medicale pluridisciplinare implicate în această activitate atât de complexă şi sensibilă.”, a transmis Spitalul Județean de Urgență Buzău. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: