Administrație

Președinții secțiilor de votare, amenințați cu excluderea, în cazul neprezentării la instruire

Prefectura anunță demararea procedurilor de instruire a președinților secțiilor de votare care urmează a funcționa la alegerile prezidențiale din 6420noiembrie. O primă activitate în acest sens va avea loc pe 2 octombrie 2014, la ora 11,00, în Sala Mare a Consiliului Judeţean Buzău, acolo unde Autoritatea Electorală Permanentă va organiza Instruirea persoanelor care au depus cerere de înscriere pentru a putea fi desemnaţi preşedinţi ai birourilor electorale ale secţiilor de votare sau locţiitori ai acestora.
Pentru a fi validați în funcțiile vizate, aceștia trebuie ateste faptul că nu figurează în evidenţele A.E.P. ca persoane care au exercitat funcţia de preşedinte al biroului electoral al secţiei de votare sau locţiitor al acestuia, cel puţin un scrutin electoral anterior .
În acest sens, Prefectura anunță că ”Persoanele care nu participă la această instruire vor fi scoase din listă, considerându-se că nu îndeplinesc condiţiile de avizare prevăzute de art.7 din Hotărârea A.E.P. nr.15/2013, în vederea participării la tragerea la sorţi pentru desemnarea preşedinţilor secţiilor de votare şi a locţiitorilor acestora.”

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button