Știrile zilei

Primarul Toma, ANUNȚ despre parcările de pe Unirii

Bulevardul Unirii, aflat în plin proces de reabilitare, nu va rămâne fără parcări. Este promisiunea primarului municipiului Buzău, Constantin Toma, care a anunțat că  vor rămâne aproximativ 100 de locuri de parcare de-a lungul arterei rutiere principale a orașului.

Subiectul parcărilor de pe Unirii, bulevard care ar urma să fie gata în luna octombrie a acestui an, a inflamat opinia publică din Buzău, mai ales după ce s-a aflat că parcările laterale vor deveni istorie. Edilul a vorbit, recent, despre cele circa o sută de locuri care se vor regăsit totuși pe noua arteră, fără a specifica însă dacă acestea vor fi destinate anumitor societăți sau vor fi accesibile tuturor.

Vor mai rămâne circa 100 de locuri de parcare în mai multe zone de pe bulevard. Am declanșat și proiectul tehnic pentru 300 de locuri de parcare pe Unirii Sud, în parcări supraterane, în apropierea punctelor termice. Am încercat o soluție, să punem deasupra punctelor termice, era destul de încurcată treaba și am văzut o soluție și prin București, am fost și la Slatina… E o chestie care arată și bine și mi se pare și ușor de utilizat.”, a spus primarul Buzăului, invitat la Campus TV.

Deși costisitoare, parcările supraterane ar trebui să rezolve problema locurilor desființate de pe marele bulevard al orașului, iar primarul Toma speră ca acestea să fie gata odată cu inaugurarea Bulevardului Unirii:

Pe tot Bulevardul Unirii erau vreo 600 de locuri de parcare. Proiectul este pentru vreo 1.400 de locuri de parcare, vorbesc pe toată distanța stânga-dreapta de Bulevardul Unirii. Începem cu 300 de locuri de parcare care vor însemna vreo trei milioane și jumătate de euro, patru milioane, cel puțin pe primele estimări. Se pot realiza și în iarnă (…) Vom întârzia, vom da drumul oficial Bulevardului Unirii la începutul anului viitor și sper ca până atunci să ne iasă și parcările”, a mai spus Constantin Toma.

 

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

2 comentarii

  1. Parcările se vor muta pe trotuar, pe pista de biciclete…vedeți exemplul din fața Clubului Polițiștilor, mașinile sunt parcate pe trotuar chiar și în stația de autobuz. Deci rezultatul il cunoaștem!

  2. Are ceva apucaturi comuniste primarul asta al nostru. A zis acum ca s-au desfiintat cateva sute de locuri, 600. Minciuna. Cu indulgenta, au fost minim 900. De ce minte? Pentru ca „miile” care vor fi amenajate (daca), sa para EPOPEICE. Practic, mi se rupe, numai sa faca. Intrebarea mea, pentru mine, e cum sa faca ceva ce singur si-a centrat ca problema? Asta nu e om care gandeste logic, nu inteleg de ce se mira lumea de calitatea, oportunitatea lucrarilor (nu el le face, dar el conduce urbea care le ia in primire spre utilizare). Poate ca mai putina gagicareala nu i-ar strica, e om batran si pulhav, nici nu-i sta bine sa se intinda asa pe peste tot pe unde-l ducem noi, alegatorii. Nu pricepe nimic, nimic anormal la orice meltean postdecembrist, problema e fudulia. Pe pagina de fb primeste numai osanale de mi-e si frica sa mai merg noaptea pe strada in orasul asta, care pare ca-i ia chipul si gandirea. Ramane intrebarea cati vor mai fi in acest oras deschis si cine va stinge lumina, pentru ca nu se pune problema de daca ci cand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!