Administrație

Primarul Toma anunță măsuri de CRIZĂ: Numărul curselor Trans Bus va fi redus la jumătate

Criza economică produce primele efecte la nivelul transportului în comun din Buzău. Primarul Constantin Toma a anunțat, la Focus TV, că mai multe autobuze vor fi trase pe dreapta, iar numărul curselor efectuate de TransBus va fi redus la jumătate.

Potrivit edilului buzoian, măsura va fi aplicată atât în municipiul Buzău, cât și în toate cele 48 de localități în care ajung acum autobuzele Trans Bus. Anunțul a fost făcut chiar de primarul Constantin Toma, în direct, la emisiunea Focus News de pe Focus TV.

  • Municipalitatea nu mai are bani de subvenție.

Principala problemă o reprezintă faptul că Primăria municipiului Buzău nu mai poate susține subvenția transportului public în comun. Singura soluție pentru ca autobuzele TransBus să ajungă în continuare în județ ar fi ca primarii din fiecare comună să plătească această subvenție pentru transport.

Alte speranțe se îndreaptă spre Consiliul Județean Buzău. În acest sens, edilul a avut deja o întâlnire cu președintele Petre Emanoil Neagu, de la care a smuls promisiunea că instituția Consiliului Județean va putea veni cu o contribuție pentru a susține continuarea transportului public în comun în cele 11 comune.

”Suntem în plină analiză și cuTransBus-ul pentru că vom reduce transportul în comun și în Buzău și în județ. Vom asigura, cu prioritate, la primele ore, autobuze, iar în timpul zilei vor fi mult mai puține autobuze. Am luat această decizie pentru că subvenția pentru TransBus este foarte mare și în condițiile în care, în timpul pandemiei, noi mergem cu autobuzele, chiar și la ore de vârf, păstrând distanța socială, s-au micșorat foarte mult încasările”, a spus, în exclusivitate la FOCUS NEWS,  Constantin Toma, primarul municipiului Buzău. (…) Noi vom veni cu o propunere să ducem la jumătate numărul de kilometri. Anul trecut s-au realizat 6,4 milioane de kilometri în Buzău și în cele 48 de localități în care se realizează transportul public în comun de către TransBus. În condițiile actuale nu mai putem susține subvenția”, a anunțat Toma.

În prezent, societatea asigură transportul public în comun atât în municipiul Buzău, cât și în 48 de localități din 11 comune. Criza economică generată de pandemia de coronavirus însă a afectat grav bugetul Primăriei astfel că edilul a anunțat că anul acesta trebuie strânsă cureaua ceea ce presupune tăieri la mai multe capitole.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button