EducaţieSocialȘtirile zilei

Profesorul MODEL de la Școala 15, o nouă campanie în sprijinul semenilor

Pe lângă educație de calitate, la Școala Gimnazială „George Emil Palade” din Buzău se fac lucruri magice.

Azi, profesorul de limba și literatura română Veronica Bulf și-a dat din nou măsura generozității. Dascălul care a refuzat să mai primească flori și le-a cerut elevilor în schimb să doneze rechizite pentru cei năpăstuiți a organizat o nou activitate în sprijinul semenilor.

În contextul „Săptămânii fructelor și a legumelor”,  profesoara Veronica Bulf a organizat o campanie umanitară pentru câțiva copii aflați în nevoie după ce tatăl lor, un bărbat în vârstă de numai 34 de ani, și-a pus capăt zilelor, copleșit de griji. Rămasă văduvă la 20 de ani, mama copiilor a ajuns într-o situație disperată, neavând ce le pune pe masă celor trei micuți.

Printr-un apel lansat către părinți, cadrul didactic de la Școala 15 a reușit să mobilizeze numeroși oameni de bine, care au donat diferite bunuri: de la îmbrăcăminte și jucării până la alimente neperisabile, legume și fructe, dar și bani. Toate au fost văduvei de 20 de ani și celor trei copii ai săi: un bebeluș, un copil de 3 ani și altul de 5 ani.

Veronica Bulf a ajuns în media națională după ce, la începutul acestui an școlar, s-a remarcat printr-o inițiativă inedită. Profesoara le-a cerut elevilor să nu-i mai aducă flori, iar celor care vor să-i dăruiască totuși ceva le-a sugerat să aducă rechizite care să poată fi împărțite copiilor nevoiași. Rezultatele au fost uimitoare: elevii au strâns o cantitate impresionantă de rechizite, donate ulterior printr-o organizație caritabilă din județ copiilor sărmani de la țară.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

2 comentarii

  1. O asemenea initiativa merita felicitata si incurajata! Cum ar fi ca in toate scolile din Romania sa existe `Saptamana Bunatatii` la fel cum exista si `Scoala Altfel`???
    Hai sa fim mai buni unii cu altii si sa nu ne mai mancam intre noi! Bunatatea ne va salva iar rautatea ne va PIERDE!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close