AdministrațieEducaţie

Proiect INEDIT al Agenției pentru Protecția Mediului Buzău, desfășurat la Galleria Mall

Agenţia pentru Protecţia Mediului Buzau implementează în parteneriat cu agenţiile de mediu din judeţele Harghita, Alba, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Bacău, Cluj, Caraş-Severin, Covasna, Gorj, Hunedoara, Mureş, Neamţ, Sibiu, Suceava şi Vrancea 6proiectul „PACINFO- Rolul social şi de mediu al Politicii Agrare Comune” finanţat de către Directoratul General de Agricultură şi Dezvoltare Rurală din cadrul Comisiei Europene.
Scopul proiectului PACINFO este acela de a informa fermierii din zonele montane despre principiile de finanţare ale Politicii Agrare Comune (în special despre principiile legate de protecţia mediului), despre măsurile speciale privind susţinerea ajungerii pe piaţă a produselor autohtone, dar şi despre importanţa agriculturii sustenabile pentru păstrarea calităţii mediului.
Activităţile desfăşurate în cadrul proiectului vizează crearea unei pagini web (http://zonamontana.ro/ro) care să conţină imformaţii cu privire la PAC (Politica Agrară Comună) precum şi organizarea unor seminarii de informare şi conştientizare.
Totodată, pentru promovarea produselor din zona de munte, a fost organizat în data de 26 octombrie 2014, la Galleria Mall, târgul intitulat “Ziua naţională a traiului de munte”. La târg au fost prezenţi fermieri din zonele de deal si de munte, iar atractia evenimentului a constituit-o expoziţia de păsări şi animale de rasă.
Ne bucurăm că buzoienii au venit în număr mare pentru a admira exponatele. Buzăul se numără printre judeţele cu branduri cunoscute de produse ECO, însă este vital ca acestea să fie promovate și susţinute prin astfel de manifestări, inclusiv prin accesarea de fonduri europene”, a declarat Ionuț APOSTU, directorul executiv al APM Buzău.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: