Știrile zilei

REACȚIA lui Marcel Ciolacu, după dezvăluririle privind costurile zborului președintelui în Japonia

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, nu a dorit să comenteze informațiile privind costurile zborului care l-a dus pe președintele Klaus Iohannis în Japonia, însă a precizat că, atunci când a călătorit în Țara Soarelui Răsare împreună cu premierul Nicolae Ciucă, a folosit o cursă de linie.

Context:

Astăzi, publicația știripesurse.ro a dezvăluit informații din culisele zborului președintelui Iohannis, care ar fi plecat în Japonia cu o aeronavă de lux. Potrivit sursei citate, costurile de operare ar fi depășit 500.000 de euro, iar asta deoarece zborul până la Tokyo nu s-a efectuat cu o cursă a TAROM, ci cu un avion privat Boeing 737-900ER, înmatriculat LX-DIO, aparținând companiei luxemburgheze Global Jet. Conform BoardingPass, avionul a zburat pe ruta: București-Sibiu-Baku-Tokyo.

Aceeași publicație mai scrie că oră de zbor cu acest avion privat costă în jur de 20.000 de euro: „Având în vedere că zborul până în Japonia durează aproximativ 12 ore dus și 12 ore întors, Administrația Prezidențială a plătit peste 500.000 de euro pentru toată aventura.”

Intervievat de jurnaliști pe holurile Parlamentului, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a explicat că, atunci când el și premierul Ciucă au zburat în Japonia, au făcut-o cu un avion de linie.

Am văzut și eu imaginile în presă, nu știu cu ce aeronavă a zburat președintele.

Nu știu despre ce aeronavă este vorba, nu știu dacă despre această sumă este vorba. Nu știu dacă atât a costat, dar sunt convins că președintele României va oferi toate explicațiile necesare.

Părerea mea este că toate cheltuielile trebuie să fie publice și eu așa știu, că sunt publice.

Ce vă pot spun din experiența mea, comună cu domnul Nicolae Ciucă, când am fost în Japonia, am fost cu o cursă de linie.”, a spus Ciolacu.

Liderul PSD a mai precizat că România ar trebui să achiziționeze o aeronavă prezidențială, dacă este un stat care se respectă.

Ce ne dorim de la România în viitor? Șeful statului să aibă o aeronavă specială, care să reprezinte cu mândrie România. Eu cred că un stat de mărimea României, de poziția României în UE și NATO merită să aibă o aeronavă prezidențială. Trebuie să fie o aeronavă care se pune la dispoziția statului român. Eu consider că a venit momentul să luăm această decizie, iar statul român să aibă o aeronavă prezidențială.

Dacă dorim să construim în continuare aceeași ură, este decizia noastră. Dar eu cred că trebuie să ne aliniem marilor țări din Europa, care au toate aeronavă prezidențială”, a mai explicat liderul PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button