Știrile zilei

REVOLTĂ la Berca, după un accident cumplit / Primarul Ionel Dobrița, de partea oamenilor

Cumplitul accident produs duminică noapte pe DN 10, din cauza unui porc mistreț, în care sora preotului din Unguriu și-a pierdut viața, a generat un val de nemulțumire din partea oamenilor. Odată scânteia aprinsă, localnicii din Berca, necăjiți de luni bune de porcii mistreți care distrug totul în calea lor, au condamnat ferm lipsa de reacție a autorităților, pe care le acuză de nepăsare.

Problema procilor mistreți care calcă în picioare recoltele localnicilor din Berca și le intră în gospodării trenează de luni bune, iar oamenii sunt disperați. Luna trecută, un sătean a luat inițiativa unei reclamații la autoritățile competente. Sprijiniți de primarul Ionel Dobrița, oamenii au mers cu jalba-n proțap la autoritățile din Buzău, însă răspunsul i-a lăsat cu gura căscată. Reprezentanții Prefecturii au comunicat reclamantului că oamenii trebuie să își ia și ei măsuri de apărare împotriva animalelor sălbatice. Astfel, ei sunt sfătuiți să își împrejmuiască terenurile cu garduri, să asigure paza suprafețelor cultivate și să monteze diferite „mijloace fixe sau mișcătoare”, care să alunge porcii mistreți.

AJVPS, luat la țintă.

Agenția Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Buzău (AJVPS) a fost luată imediat în vizor de către oamenii care au dat vina pe autorități pe motiv că nu creează condiții pentru ca animalele sălbatice să nu le mai calce pământurile. Ei sunt sprijiniți de primarul comunei, care a promis că se va lupta ca oamenii să își poată cultiva din nou terenurile fără ca acestea să fie călcate în picioare de porcii mistreți. Totodată, ei sunt revoltați din cauza accidentului în care și-a pierdut viața o tânără de 31 de ani și spun că astfel de tragedii pot fi evitate.

Alte voci, ceva mai moderate, susțin că vinovați pot fi găsiți în aproape orice instituție din Buzău. O tânără activistă pentru mediu și societate în general arată cu degetul și înspre Poliție, care ar fi trebuit, în concepția ei, să monteze indicatoare privind riscul ca animalele să traverseze sau să circule pe drumul public.

Un cumplit accident de circulație s-a produs duminică noapte, pe DN 10, la ieșire din localitatea Cândești. Preotul Florin Cîrstian, domiciliat în comuna Scorțoasa, dar slujitor la parohia din Unguriu, s-a răsturnat cu mașina, după ce i-a ieșit în față un porc mistreț pe care a încercat să îl evite. Sora acestuia, care îl însoțea, a decedat la spital.

Nefericitul eveniment s-a produs în jurul orei 01:00. Șoferul de 35 de ani circula din direcția Brașov înspre Buzău în momentul în care, ajungând pe un segment de drum în linie dreaptă, la ieșire din localitatea Cândești, s-a trezit cu un porc mistreț care traversa drumul. Manevra de evitare a animalului a fost fatală, mașina ieșind de pe carosabil și răsturnându-se pe câmp. Pasagerul din dreapta, sora preotului, în vârstă de 31 de ani a suferit răni destul de grave, fiind transportată la Spitalul Județean de Urgență Buzău în stop respirator resuscitat.

Câteva ore mai târziu, spre dimineață, inima ei a încetat să mai bată, decesul fiind declarat în secția Reanimare a Spitalului Județean de Urgență Buzău. Fratele ei a scăpat cu răni care nu îi pun viața în pericol.

Dobrita I

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ANUNȚ DE PRESĂ

CONSILIUL JUDEȚEAN BUZĂU ORGANIZEAZĂ:

Montează GPL!

Hai la Galleria Mall!

/* ]]> */