Politică

S-a înroșit (din nou) harta! Ce primării a câștigat și a pierdut PSD

Partidul Social Democrat a câștigat alegerile locale la Buzău, acolo unde s-a impus cu un scor categoric de 61% (județ).

Cele mai mari scoruri la votul politic s-au înregistrat în comunele în care primarii au ieșit, la rândul lor, cu scor mare, având în vedere că la aceste alegeri se votează pe linie: Mărăcineni, cu peste 90%, Berca – aproape 90%, Gălbinași, Boldu, Nehoiu, iar lista poate continua.

Un scor istoric s-a înregistrat în municipiul Buzău, acolo unde primarul Constantin Toma s-a impus cu 78%, în timp ce PSD a obținut 61% din voturi.

De menționat că PSD a pierdut câteva primării din județ, rămânând cu doar cu 67 din 87, dar câștigând cele două municipii și cele patru orașe:

Așadar, partidele mici din Buzău și-au împărțit cele 20 de primării, după cum urmează:

PNL (10): Cochirleanca, Brădeanu, Tisău, Scutelnici, Calvini, Chiojdu, Pardoși, Padina, Beceni și Vadu Pașii

PMP (5): Gura Teghii, Năeni, Colți, Scortoasa și Zărnești

Pro România (4): Puiești, Ziduri, CA Rosetti și Bozioru

USR-Plus (1): Lopătari

Chiar și așa, scorul politic pentru PSD este liniștitor. Petre Emanoil Neagu a câștigat un nou mandat de președinte în fruntea Consiliului Județean Buzău, iar scorul de 61% îi asigură formarea unei majorități confortabile.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

2 Comments

  1. Calculul, domnule Sontica, zic eu ca ar trebui făcut de la ce au plecat nu de la ce si-au propus.
    Ca nu au obținut niciodată 87 de primari si la alegerile trecute au luat doar vreo 78, unu a fost independent, 7 liberali si inca unul de alta culoare. Dar probabil pesedistii asa calculeaza

    1. Calculul, domnule primar, îl puteți face dumneavoastră cum doriți. Eu l-am făcut cum m-am priceput și așa va rămâne. Constat că ați început exact cum mă așteptam, adică înfierând „pesediștii” mai rău decât făceau comuniștii în anii ’50 cu burghezo-moșierimea. Și pentru că tot vă place să apelați la exprimări dubitative, dați-mi voie să folosesc și eu una: Nu e corect să generalizați și nici să-mi atașați anumite etichete, dar ce știți dumneavoastră despre corectitudine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!