Știrile zilei

S-a stins cu o zi înainte de Revelion

Fostul comandant al Inspectoratului pentru Protecție Civilă din 2001-2004, colonelul în rezervă Gheorghe Năstasă, s-a stins din viață luni 30 decembrie. De-a lungul carierei colonelul Năstasă s-a aflat la conducerea a patru Inspectorate de Protecție Civilă respectiv Sibiu, Vaslui, Vrancea și Buzău.

După ieșirea la pensie colonelul în rezervă Gheorghe Năstasă s-a ocupat de filiala de Cruce Roșie de la Râmnicu Sărat și a fost șef al serviciului voluntar de pompieri din Râmnic.

Trupul neînsuflețit al colonelului Gheorghe Năstasă va fi depus la capela Cimitirului Nou din Râmnicu Sărat și va fi înmormântat pe data de 2 ianuarie la ora 13.00.

„Cu regret, va informăm de trecerea în neființă a col. (R) NĂSTASĂ GHEORGHE ce va fi depus la capela cimitirului nou din Rm. Sărat și înmormântat pe data de 02.01.2020, ora 13:00 în acest cimitir.”, au scris reprezentanții ISU Buzău pe Facebook, unde a fost postat și un fragment din raportul de activitate al regretatului colonel.

[su_box style=”glass” box_color=”#0bb2ce” radius=”10″] „Sunt unul din ofiţerii din Protecţia Civilă care am cunoscut aspectele acestei activităţi de mare importanţă, în multe faze ale existenţei ei. Am avut onoarea să conduc (patru) Inspectorate judeţene de protecţie civilă: SIBIU, VASLUI, VRANCEA şi BUZĂU. Am intrat în aceste structuri atunci când erau subordonate Ministerului Apărării Naţionale prin Comandamentul Apărării Civile. Am prins Revoluţia la SIBIU, unde personalul pe care îl conduceam a dat proba de foc, acţionând pentru îndeplinirea misiunilor specifice, în special deblocare-salvare, prim – ajutor şi evacuare, dar şi pentru asigurarea subzistenţei populaţiei greu încercate în aceste evenimente. Nu am alergat după terorişti fantomă, cum au făcut alte structuri militare şi nici să ne evidenţiem în acţiuni inutile, pentru a obţine avansări la excepţional. A urmat apoi o perioadă de restricţie în judeţul VASLUI, când statele majore de apărare civilă au fost subordonate Centrelor Militare Judeţene, de către generalul de tristă amintire Militaru. Ne-am făcut şi atunci datoria şi am acţionat cu succes pe timpul inundaţiilor din 1992, când PRUTUL a revărsat peste diguri, deşi unii incapabili din conducerea de atunci, erau de părere că trebuie să ne ocupăm de recrutări-încorporări. Din 1992 şi până în 2000 am condus Inspectoratul de Protecţie Civilă Judeţean VRANCEA, unde am avut cele mai mari succese, desfăşurând nenumărate acţiuni de intervenţie.’’[/su_box]

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!