Știrile zilei

SCENARIU: Podul de la Mărăcineni, dărâmat complet!

Situația podului de la Mărăcineni ne este atât de simplă pe cât pare. Ceea ce inițial se anunța o reparație ce urma să dureze în jur de 120 de zile ar putea dura acum un an, iar unele voci susțin că există chiar și varianta dărâmării complete a podului vechi.

În ședința Colegiului Prefectural de ieri, directorul ITM Buzău, Gabi Gheorghe, a făcut o afirmație îngrijorătoare. Potrivit Observatorul Buzoian, Gabi Gheorghe i-a solicitat prefectului să se asigure că soluția tehnică de reabilitare a podului metalic de la Mărăcineni nu va fi schimbată, caz în care termenul de realizare al lucrării ar putea ajunge la un an.

De asemenea, în cazul aceleiași intervenții, Gheorghe a mai declarat, în nume personal, că se teme ca nu cumva soluția tehnică să fie schimbată, situație în care s-ar putea recurge la dărâmarea completă a podului și la refacerea lui din temelii:

„Din punct de vedere al ITM la lucrarea de la pod se respectă toate prevederile legale, oamenii au contracte de muncă, sunt respectate normele de protecție a muncii însă la cum văd eu că decurge lucrare mă tem că soluția tehnică va fi schimbată iar podul cel vechi va fi dărâmat complet urmând să se toarne alte plăci ce ace în mod sigur va duce la alte termene mult mai mari. Bine ar fi sa nu fie așa dar pentru orice eventualitate, doamnă prefect, vă rog să vă interesați”, a spus Gabi Gheorghe în ședința Colegiului Prefectural.

Fie și din partea unei persoane care nu are în competențe decât verificarea problemelor legate de legislația muncii, afirmația directorului ITM îi pune pe gânduri pe mulți, mai ales că, săptămâna trecută, prefectul Carmen Ichim i-a convocat pe toți factorii responsabili de desfășurarea lucrărilor de la Mărăcineni și a cerut respectarea termenelor stabilite prin contract.

În prezent, la pod se lucrează ziua cu 14 muncitori, iar noaptea, cu alți 7 muncitori. Conform contractului, podul metalic de la Mărăcineni ar trebui să fie gata până pe data de 30 august. 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button