EducaţieȘtirile zilei

Școala Măgura, prin Europa

Era o vreme când elevii școlilor din județul Buzău stârneau valuri de admirație la olimpiadele naționale de matematică. Se întâmpla acum mulți ani, undeva între 1970 și 1990. La intrarea în sala în care se oficia deschiderea festivă a competiției, delegația județului Buzău (elevi și profesori) producea rumoare printre cei prezenți, care îi priveau cu respect.

După mulți ani, elevii unei școli mici din mediul rural stârnesc un soi de admirație asemănător printre elevii celorlalte școli din județul Buzău. Este vorba de Școala Gimnazială Comuna Măgura care își continuă nestingherită drumul ales în 2011.

Cu o experiență de mai bine de opt ani în cadrul programelor educaționale europene, cu opt proiecte de acest fel deja finalizate, în acest an școlar, unitatea de învățământ de la Măgura se situează detașat înaintea tuturor celorlalte școli din județ.

Echipa de proiect de la această școală a reușit anul acesta să obțină mai multe proiecte decât toate celelalte unități de învățământ din județ la un loc. Șase noi proiecte Erasmus+ au fost aprobate și urmează a fi derulate la Școala Măgura în perioada 2019 – 2021:

1) Enhancing ICT skills through Exploring our European Cultural Identity.

2) „Today Alone, Tomorrow in a Team!” – Creative Learning for an Inclusive School;

3) 5 Heritages and 6 Inheritors.

4) L’ecotainment au service de l’inclusion et de l’implication des élèves.

5) Identities, Diversity & European Unity.

6) AroUnd the fiRe OveR the wAters – Sharing Arts, Music and Culture for Peace and Inclusion.

Având ca parteneri elevi și profesori din Spania, Italia, Slovacia, Turcia, Macedonia, Suedia, Franța, Cipru, Estonia, Germania, Finlanda, Lituania și Portugalia, copiii de la Școala Gimnazială Măgura vor avea parte, ca și în anii trecuți, de experiențe de neuitat. Vor lua contact sau vor aprofunda cunoștințele legate de culturile și tradițiile acestor țări, despre teme de actualitate precum identitatea, diversitatea și unitatea în cadrul european, ecologia, își vor îmbunătăți competențele digitale și lingvistice, își vor face noi prieteni. Alături de colegii lor din celelalte țări vor participa la cursuri și activități interesante legate de artă, muzică, informatică, protejarea mediului înconjurător, incluziune și stoparea fenomenului de bullying.

Nouă nu ne rămâne decât să le urăm succes și așteptăm, ca de obicei, să ne împărtășească poveștile și impresiile lor despre toate aceste experiențe.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!