Educaţie Știrile zilei

Școlile din Buzău, informate direct de către MINISTER că luni este zi liberă | Unii directori au anunțat deja că se învață

Un document de ultimă oră transmis Inspectoratului Școlar Județean Buzău informează clar că luni, 23 ianuarie 2017, este zi liberă pentru toți angajații din sectorul public, deci și pentru profesori. Dorind probabil să recupereze din săptămâna pierdută în perioada în care școlile au fost închise, unii directori au anunțat deja elevii că luni se învață.

Este posibil ca planurile unităților de învățământ ce voiau să desfășoare cursuri luni să fi fost aduse la cunoștința oficialilor din minister. Reacția MEN a venit imediat. Un document a fost transmis tuturor inspectoratelor școlare din țară, cu mențiunea expresă ca hotărârea Guvernului să fie respectată de către toate unitățile de învățământ. Circulara este semnată de secretarul de stat Liviu Marian Pop și face referire la Hotărârea nr. 28/2017, prin care este declarată zi nelucrătoare ziua de 23 ianuarie, făcându-se astfel legătura cu zilele de weekend și cu data de 24 ianuarie, Unirea Principatelor Române.

Responsabilii de comunicare din Inspectoratul Școlar Județean Buzău au postat circulara pe Facebook, spre informarea tuturor directorilor. Rămâne de văzut dacă toți șefii unităților de învățământ se vor conforma, având în vedere că unii dintre aceștia deja au anunțat că vor desfășura cursuri în prima zi a săptămânii.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

5 Comments

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    • Pentru ca cine are putere de decizie nu mai gaseste si puterea sa se gandeasca si la elevi. Sa fie o vesnica pomana electorala, ca oricum de performanta nu mai poate fi vorba! Amin!!!

  • In tara asta nimeni nu gandeste.Vin copii sambata la scoala, stau luni acasa si merg din nou sambata la scoala.Am ajuns papusarii acestui guvern de penali.

  • Orele pot fi recuperata si din mers, fiind vorba de ore de evaluare..Guvernul nu a impus venirea la scoala sambata. E decizia scolilor. Nici profesorilor nu cred ca le convine prea mult sa vina mai multe sambete la scoala. Si ei au casa, familie, poate copii…