AdministrațieȘtirile zilei

Soluția ingenioasă găsită de primarii buzoieni pentru a redeschide târgurile și talciocurile

Inventivitate, în vremuri de criză. Nemulțumiți de o decizie injustă a autorităților centrale, care țin închise de mai bine de șase luni târgurile, oboarele și talciocurile, primarii localităților buzoiene încep să își fac singuri dreptate.

Soluția aleasă, transformarea talciocurilor și a târgurilor comunale în piețe volante, acestea din urmă neintrând sub incidența HG 52/5.11.2020, a CNSU.

În urma emiterii documentului amintit, în luna noiembrie a anului trecut s-a decis suspendarea activității piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor(…). Ulterior, la insistențele președintelui PSD, Marcel Ciolacu, Guvernul a decis să permită activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

În jur de 7000 de oameni vizitau talciocul în fiecare duminică.

Nicio vorbă însă despre oboare, târguri comunale și talciocuri. Ele au rămas închise, din cauza riscului de infectare pe care îl presupune aglomerația creată în astfel de locuri.

Numai că, de curând, reprezentanții municipiului Buzău au găsit o soluție ingenioasă de rezolvare a problemei. Bombardați de sutele de comercianți care vindeau în talcioc, dar și de mii de buzoieni cărora le lipsea târguitul de duminică dimineață, directorul „Piețe, Târguri și Oboare” a decis să transforme talciocul în Piața Mixtă Drăgaica.

Captură ecran Facebook.com/Ionel Dobrița

Astfel, Hotărârea guvernanților nu mai produce niciun efect asupra incintei talciocului, iar buzoienii pot merge din nou în talcioc încă de duminica aceasta.

Berca ar putea fi a doua localitate din județul Buzău care își redeschide târgul comunal. Desigur, sub o altă formă și denumire, adică a unei piețe volante ce nu intră sub efectul HG 52/2011.

Primarul Ionel Dobrița a anunțat deja că va face acest lucru, deschiderea noii piețe volante de la Sătuc urmând să aibă loc joi.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button