Administrație

A SOSIT. Va fi spaima șoferilor | Când iese pe străzi

Urbis-Serv a cumpărat autospeciala care se va ocupa de ridicarea mașinilor staționate neregulamentar pe raza municipiului Buzău, conform regulamentului aprobat de consilierii locali în vara acestui an. Autospeciala Volvo este la mâna a doua și a ajuns în curtea societății săptămâna trecută. Ea urmează a primi avizul ISCIR, după care va începe să opereze pe străzile din oraș.

Camionul marca Volvo este fabricat în 2009, are norma de poluare Euro 5 și are atașată o macara ce poate ridica o greutate de până la 5 tone. Mașina a fost cumpărată de societatea Urbis-Serv prin achizitie directă, în baza Regulamentului privind ridicarea vehiculelor ce staționează neregulamentar pe domeniul public al municipiului Buzău.

Potrivit directorului Alin Radu, începând de luna viitoare, ea va deveni operativă.

Conform regulamentului aprobat de Consiliul Local Municipal, orice mașină parcată sau oprită neregulamentar, incluzând și situațiile mașinilor abandonate pe trotuare sau expuse vânzării, va fi ridicată, transportată și depozitată în spații amenajate corespunzător, în care va beneficia și de pază.

  • Urbis îți ia mașina cu platforma.

Firma care se va ocupa de toate aceste operațiuni este S.C. Urbis-Serv SRL, societate care are drept acționar unic Consiliul Local al Municipiului Buzău. În cadrul operațiunii de constatare a contravenției și de ridicare a  mașinilor, reprezentanții societății vor colabora cu Poliția Locală și cu Poliția Rutieră.

Printre situațiile în care ți se ridică mașina se numără oprirea și staționarea interzisă, pentru o perioadă mai mare de 5 minute, expunerea autoturismelor la vânzare pe domeniul public, dar și abandonarea rablelor pe trotuare.

Costurile totale pentru un autovehicul ridicat și transportat de pe domeniul public se ridică la 600 de lei, dintre care 300 de lei sunt percepuți pentru ridicare, 200 de lei, pentru transport și 100 de lei pentru fiecare zi de depozitare a mașinii.

Buzoienii scapă de corvoada ridicării și a transportării mașinii doar dacă sunt prin preajmă și se învoiesc să achite contravaloarea operațiunii de ridicare. În schimb nu scapă de amendă. În situația în care mașina a fost deja depozitată, proprietarul poate reintra în posesia ei doar după achitarea tuturor cheltuielilor.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

4 comentarii

  1. Trebuie luate si dupa trotoare sunt persoane cu handicap si sunt obligate sa mearga pe strada, unde umbla tot felul de derbedei si da peste copii cu maşinile

  2. Iar SC Urbis-Serv SRL îți va achita contravaloarea reparațiilor în cazul în care mașina va fi avariată/zgâriată, ….nu?

  3. Nu sunt de acord, cand vin seara tarziu (peste ora 21-22) acasa nu gaseac loc de parcare in parcarea din spatele blocului, in fata blocului nici nu mai zic sau la blocurile din vecinatate, mai dai si peste altii teritoriali si nervosi care tin mortis sa-ti explice ca trebuie sa parchezi la tine la bloc, asa ca sunt nevoit sa parchez aiurea acolo unde gasesc o gaura cocotat jumate pe cate o bordura…dimineata plec la munca destul de devreme si foarte rar gasesc un loc in care sa parchez masina normal (deci ramane parcata aiurea pana dupa amiaza cand ma intorc)
    Sa nu mai vorbim daca trebuie sa ajungi in centru dimineata in timpul saptamanii acolo trebuia o parcare supraetajata .
    Mai intai locuri de parcare pentru toata lumea si dupa recurgeti la solutii de genul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: