Educaţie

Ce le-a picat elevilor la proba de limba și literatura română a Evaluării Naționale

Aproape 3000 de elevi din județul susțin astăzi proba de limba română la evaluarea Națională 2021. Pentru prima dată, elevii au primit subiectele sub formă de broșură și au avut 15 minute în plus pentru completarea datelor personale pe foaia de examen.

Observatorul Prahovean a publicat, în premieră, subiectele probei de Evaluare Națională la limba și literatura română 2021.

La primul subiect, elevii au avut de rezolvat cerințe structurate pe două texte narative, unul extras din Pantera neagră de Sorin Titel, iar celălalt din articolul Falsa generozitate, de Stela Giurgeanu, publicat pe www.dilemaveche.ro.

Pe lângă cerinţele de identificare a unor elemente din text, elevii au trebuit să prezinte în cel puţin 30 de cuvinte o legătură la nivel de conţinut între cele două texte şi să motiveze în 50-90 de cuvinte dacă ar trebui să îşi urmeze visul în orice condiţii.

O altă cerință s-a referit la asocierea fragmentului din „Pantera Neagră”, de Sorin Titel cu un alt text literar studiat la clasă sau citit ca lectură suplimentară, prezentând în 50-100 de cuvinte o asemănare şi o deosebire de conţinut dintre ele.

La al doilea subiect, elevii au avut de redactat un text narativ, de cel puţin 150 de cuvinte, în care să prezinte o situaţie neprevăzută apărută în timpul unui joc, inserând o secvenţă descriptivă şi una dialogată.

Revenim cu rezolvarea!

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button