AdministrațieȘtirile zilei

Teren de lângă Micro XIV, oferit de Armată | Ce va face aici Primăria

Primăria Buzău a primit de la MApN un teren de 5.70 hectare situat pe latura de nord-est a orașului. Aici, edilii vor să amenajeze un cimitir municipal.

Miercuri, Guvernul a aprobat transferul terenului aflat în vecinătatea Cartierului Micro XIV din proprietatea statului în cea a municipiului Buzău. Mișcarea reprezintă un pas înainte în demersurile municipalităţii de a rezolva criza acută a locurilor de veci cu care se confruntă Buzăul, respectiv construirea unui nou cimitir municipal de capacitate mare, pe o suprafaţă de 5,7 hectare de teren.

  • Primăria are la dispoziție 3 ani să construiască noul cimitir.

După preluare, înfiinţarea cimitirului municipal trebuie să fie făcută în termen de maxim trei ani, sub sancţiunea revenirii terenului respectiv în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale.

Predarea-preluarea părţii de imobil se face pe bază de protocol încheiat între Ministerul Apărării Naţionale şi municipiul Buzău, prin structurile de specialitate din subordine, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii de Guvern adoptate miercuri.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

5 comentarii

  1. Bună ziua. As dori sa aflu modalitatea cum pot întra în concesiunea unui teren. Specific ca sunt fost cadru militar acum pensionar militar. Nu posed un loc de veci. Locuiesc în Municipiu Buzău. Pt a lua legătura cu mine va pot lăsa nr de tel. 0751802531

  2. In zona sunt deja cimitire, poate era o idee mai buna sa fi alipit celor existente daca doreau mai multe locuri de veci.
    Pe parti din terenul ce a fost dat armatei de acolo puteau extinde padurea Crang prin plantare, si prin urmare si parcul.

    Din cate am inteles e un smen la mijloc, armata vrea ca primaria sa construiasca Biserica pentru armata si sa amenajeze cimitir pentru armata, locurile de acolo fiind destinate militarilor si familiilor acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button