AdministrațiePoliticăȘtirile zilei

ULTIMA ORĂ: Deputatul Marcel Ciolacu, FUNCȚIE-CHEIE în Parlament

Liderul PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, va conduce Comisia specială pentru adoptarea Codului Administrativ, organism creat în interiorul Parlamentului, în scopul îmbunătățirii funcționării administrației publice din România. Ciolacu a primit astăzi votul de învestitură din partea colegilor deputați.

Într-o postare pe Facebook, deputatul social-democrat vorbește despre necesitatea adoptării unui Cod Administrativ care să îmbunătățească și să simplifice mecanismele funcționării administrației publice, în contextul transformărilor prin care a trecut România în ultimii 28 de ani.

Decizia înființării Comisiei speciale pe care o va conduce deputatul buzoian a fost luată la nivelul Coaliției de guvernare. În prima fază, Comisia specială va asculta toate instituțiile și asociațiile care au ceva de spus în domeniul administrației: asociații ale prefecților, primarilor și președinților de consilii județene.

„Complexitatea transformărilor prin care a trecut România în ultimii 28 de ani a făcut ca modelul tradițional promovat în administrația publică să își atingă limitele și să sprijine tot mai puțin dezvoltarea societății. Astăzi, avem nevoie ca toată legislația referitoare la funcționarea administrației publice centrale și locale să fie simplificată masiv și reunită într-un singur Cod administrativ, un cod european care să stimuleze modernizarea țării în anii care vin și care să răspundă nevoilor reale ale cetățenilor în relația cu statul.

Având în vedere amploarea acestui demers, am decis la nivelul Coaliției de guvernare că cea mai bună variantă pentru o adoptare cât mai rapidă este să înființăm în Parlament o Comisie specială, care să se ocupe exclusiv de Codul administrativ.

Le mulțumesc colegilor mei pentru că mi-au acordat încrederea să conduc această Comisie și îi asigur că vom lucra foarte aplicat în perioada următoare pentru ca acest proiect să se materializeze cât mai repede.

În prima fază, Comisia specială va asculta toate instituțiile și asociațiile care au ceva de spus în domeniul administrației: asociații ale prefecților, primarilor și președinților de consilii județene. Îmi doresc ca lucrările, munca și eforturile depuse aici să se desfășoare în transparență deplină și cu participarea activă a tuturor factorilor interesați. De asemenea, mi-ar plăcea ca opoziția să vină cu propuneri concrete pentru că bunul mers al administrației publice trebuie să fie un obiectiv pentru toți, indiferent de culoarea politică.”, a scris deputatul Marcel Ciolacu pe Facebook.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: