PoliticăȘtirile zilei

ULTIMA ORĂ | Dosarul „ORIZONT”, la final

Procesul în care fostul edil Constantin Boșcodeală este judecat de aproape 4 ani a ajuns la final, însă instanța din Târgoviște a amânat pentru a doua oară pronunțarea unei sentințe.

O nouă amânare în cazul fostului primar Constantin Boșcodeală, judecat pentru abuz în serviciu într-un dosar deschis în 2014. Instanța a amânat pronunțarea pentru 1 martie, în urma concluziilor depuse de inculpați, în vederea studierii acestora, informează Opinia Buzău.

Dosarul „Orizont” se află pe rolul instanţei din Târgovişte din data de 30 mai 2014, iar în cei aproape patru ani de cercetare judecătorească au fost consumate peste 40 de termene, multe dintre acestea în aşteptarea unor expertize care să facă lumină în acest caz.

În rechizitoriul întocmit de procurori se vorbește despre „îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu şi prin încălcarea dispoziţiilor legale în materia fondului funciar” care au făcut posibilă trecerea unei suprafeţe de 33 ha teren arabil din domeniul public al statului în cel privat al municipiului Buzău.

Sursa citată mai arată că, la momentul transferării lui, terenul de la ieşirea din Buzău spre Mărăcineni se afla în administrarea Staţiunii de Cercetare pentru Legumicultură Buzău. Destinat acti­vităţii de cercetare şi producerii de seminţe şi material săditor din categorii biologice superioare, acesta nu putea face obiectul unei asemenea operaţiuni, au fost de părere anchetatorii.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button