Articolul zileiPoliticăȘtirile zilei

ULTIMA ORĂ: Reacția lui Adrian Mocanu, după zvonul privind preluarea șefiei PNL

UPDATE: Mâine, președintele PNL, Florin Cîțu, va sosi la Buzău, cel mai probabil pentru a da un mesaj de susținere actualei echipe de conducere și pentru a dezminți zvonurile apărute.

Scena politică buzoiană stă pe un butoi de pulbere după ce în spațiul public au început să circule zvonuri privind debarcarea deputatului Avrămescu de la șefia PNL și instalarea în fruntea liberalilor a fostului deputat Adrian Mocanu. Chiar dacă deocamdată sunt doar zvonuri, declarațiile publice ale liderului PNL Buzău nu au rămas fără răspuns din partea președintelui executiv al PMP.

Într-un punct de vedere transmis astăzi, Adrian Mocanu nici nu confirmă, dar nici nu infirmă zvonurile care îl dau ca viitor președinte al PNL Buzău. În schimb, președintele PMP afirmă că deputatul Avrămescu „are probleme cu conducerea centrală a PNL, mai exact cu dl președinte Cîțu”. 

În loc să lămurească, reacția lui Mocanu adâncește și mai mult posibila criză din PNL Buzău, dând posibilitatea scenariștilor de conjunctură să speculeze

„Pentru că, spre deosebire de dl Avrămescu, am experiență politică suficientă, nu îi dau acum nicio replică, pentru că de obicei frustrările nu merită reacții, ci tratament adecvat.”, transmite Adrian Mocanu, lăsând să se înțeleagă că o viitoare „confruntare” între cei doi este posibilă.

Săptămâna trecută, o informație comentată de liderul PNL Buzău la un post de televiziune arunca în aer scena politică locală. Mai exact, conform unei înțelegeri la nivel central între PNL și PMP, organizația liberală buzoiană ar urma să fie preluată de fostul deputat Adrian Mocanu. Acesta din urmă tocmai a fost ales președinte executiv al PMP la nivel național, iar în cazul unei viitoare fuziuni cu PNL, ar fi emis pretenții la funcția de președinte al liberalilor buzoieni.

La alegerile din decembrie 2020, Adrian Mocanu a ratat intrarea în Parlament, PMP Buzău a obținut cel mai bun scor între organizațiile din țară. Eșecul l-a costat mult pe Mocanu, care și-ar dori să revină, iar cea mai bună vestă de salvare  ar fi PNL. Deocamdată, totul rămâne la nivel de zvon.

Iată, mai jos, punctul de vedere transmis astăzi de Adrian Mocanu, ca reacție la declarațiile publice ale președintelui liberal:

Înțeleg din punctul de vedere al domnului Avrămescu Gabriel că acesta are probleme cu conducerea centrală a PNL, mai exact cu dl președinte Câțu. Mai înțeleg că acesta șantajează conducerea PNL cu vechiul refren ”dacă nu sunt șef, îmi fac bagajele și plec”. Pentru că, spre deosebire de dl Avrămescu, am experiență politică suficientă, nu îi dau acum nicio replică, pentru că de obicei frustrările nu merită reacții, ci tratament adecvat. Cât despre negocierile dintre PMP și PNL, vă spun doar atât: soarta acestora depinde de factori mult mai importanți decât problemele evidente ale domnului Avrămescu.”

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Un comentariu

  1. Dl Mocanu să și vadă de ciorbița lui de la mămica! Nu a fost in stare să și facă o familie și vrea să aibă grijă de marea familie a buzoienilor? Incercați să i gasiți o fotografie actuală, nu de când era ginerică! Incercați să i luați un interviu și vedeți dacă știe să lege două cuvinte… Intrebați l ce proiecte de viitor are in politica românească și vă veți lămuri…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: