EducaţieȘtirile zilei

Un liceu din Buzău a fost DESFIINȚAT

Previziunile privind soarta Liceului Tehnologic ”Costin Nenițescu1 s-au adeverit. La un an după ce a fost mutat în sediul de pe strada Jandarmeriei, fostul liceu nr 5 a fost înglobat în școala gazdă, Liceul de Meserii și Servicii. Mai mulți liceeni de la Nenițescu au solicitat transferul în alte licee tehnologice, însă unii dintre aceștia s-au plâns că le-ar fi fost respinse.

„Autorităţile din educaţie şi din Palatul Comunal au decis comasarea Liceului Tehnologic Costin Neniţescu Buzau cu Liceul Tehnologic Meserii si Servicii Buzau din 01.09.2019”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a fostului liceu de chimie.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar spun că numărul insuficient de elevi înscriși an de an la clasele de profil ale Liceului „Nenițescu” i-a convins să propună comasarea celor două instituții pentru a reduce cheltuielile.

„Elevilor le-au fost păstrate profilurile și o parte din cadrele didactice. Vorbim doar de o absorbție a liceului Nenițescu care nu-i afectează pe elevi în niciun fel. Câțiva dintre părinți au cerut transferul copiilor, îndemnați de fosta directoare, însă le-au fost respinse cererile pentru că au venit târziu”, a declarat Florina Stoian, șefa IȘJ Buzău.

Unitatea are acum peste 800 de elevi. Prin comasare, mai multe cadre didactice au fost nevoite să își găsească ore la alte licee. Printre dascălii care au refuzat să rămână după absorbția liceului de chimie de către ”Meserii și Servicii” se numără și Narcisa Dașu, fosta directoare.

Decizia comasării a venit din partea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) după ce Colegiul Național „M. Eminescu” a fost nevoit să se mute în clădirea Liceului „Nenițescu” pe perioada reabilitării clădirii de pe strada Independenței.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close