Educaţie

Un nou concurs cu premii la Palatul Copiilor Buzău

Elevii buzoieni din ciclurile gimnazial și liceal sunt invitați să participe la cea de-a doua ediție a Concursului județean de scriere creativă „CreatiLand”, organizat în perioada martie-mai 2023, de către cercul de Cenaclu literar/creație literară de la Palatul Copiilor Buzău.

Concursul județean de scriere creativă CREATILAND se adresează tuturor elevilor din ciclurile gimnazial și liceal ale unităților de învățământ din județul Buzău. Concursul are o singură secțiune: creație literară. Elevii vor redacta un text – o poezie sau o compunere – care să ilustreze următoarea temă: „O lume a viitorului”.

  • Sugestii de redactare:

Textele vor fi scrise în Word, cu caractere Times New Roman, mărimea 12 spațiere la un rând. Este obligatorie scrierea cu diacritice.

Lucrările nu trebuie să depășească două pagini A4. Toate creațiile literare vor avea un titlu.

De exemplu, textele pot prezenta călătorii imaginare într-o lume a viitorului, în care tehnologii avansate sau transformările sociale remarcabile schimbă viața oamenilor. „O zi în viitor” sau „Cum văd eu viitorul” pot fi, de asemenea, alte puncte de plecare în redactarea textelor.

Viziunea creatoare, originalitatea și impactul mesajului transmis sunt principalele criterii de jurizare, dar la fel de importante sunt corectitudinea gramaticală, claritatea exprimării și respectarea normelor de punctuație și de ortografie.

Textele vor fi trimise pe adresa de e-mail [email protected] până la data de 26 aprilie 2024. În același e-mail, profesorii coordonatori vor trimite fișa de înscriere completată și semnată (Anexa1, atașată mai jos).

Un profesor poate coordona cel mult cinci elevi. Nu se percep taxe, iar toți elevii și profesorii care participă la concurs vor primi diplome.

Anul trecut, autorii celor mai bune texte au fost recompensați cu vouchere la librăria Cărturești, oferite de sponsorul concursului, S.C. CONCAS S.A. Și anul acesta, cele mai bune texte vor fi premiate în cadrul unei festivități ce va avea loc în luna mai.

Detalii suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0725 225 335 – prof. Cosmin Șontică.

Fișa de înscriere în format JPEG:

De aici puteți descărca fișa de înscriere în format PDF.

Succes tuturor participanților!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!