Știrile zilei

Spitalul de la Pârscov, gata de deschidere

O nouă unitate spitalicească se va deschide pe data de 1 martie 2018 în județul Buzău. Este vorba despre fostul spital de la Pârscov, reabilitat și redeschis de către Consiliul Județean Buzău sub denumirea de „Centrul Multifuncțional Pârscov”.

Fostul spital a beneficiat de o investiție de aproximativ 350.000 euro, bani care au mers către reabilitarea clădirii și dotarea cu aparatură medicală si mobilier. Cinci secții vor funcționa în total în cadrul noului centru: ORL, Obstetrică – Ginecologie, Mica chirurgie, Pediatrie si Medicina Internă.

Cât privește resursa de personal, angajările sunt pe ultima sută de metri. Schema pentru asistente și îngrijitoare este completă, în timp ce posturile de medic încă se mai fac înscrieri până pe data de 19 februarie.

Noua unitate medicală va deservi o populație de aproximativ 22.000 de persoane, locuitori ai comunelor de pe Valea Buzăului. Centrul Multifuncțional Pârscov nu va avea unitate de primiri urgențe, însă va putea prelua și transfera pacienți la Buzău, acesta funcționând ca secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button