SocialȘtirile zilei

Un tânăr din Buzău le oferă o casă tinerilor rămași pe drumuri

Mobilizare exemplară pentru ajutorarea buzoienilor Florin și Iulia Rotaru, tinerii rămași pe drumuri la două zile după nuntă. Sorin Zamfir, un tânăr din Buzău, a decis să le pună celor doi la dispoziție casa sa din cartierul buzoian 23 august:

„Le pot oferi o casa batraneasca timp de 3 luni in cartierul 23 august.. Două camere, plus bucararie…

  • apă
  • curent
  • încalzirea la sobă

Totate utilitatile le platesc eu cat timp o sa stea acolo. 0761532311”, a fost comentariul tânărului la articolul din REPORTER BUZOIAN.

Iulia (21 de ani) și Florin (29 de ani) au rămas pe drumuri după ce casa le-a ars cu toate bunurile – inclusiv cu banii de la nuntă înăuntru. Cei doi s-au căsătorit sâmbătă, după mai mulți ani de relație. Au deja împreună un băiețel de doi ani, iar al doilea copil este pe drum. Totul a decurs normal, inclusiv a doua zi, când alte zeci de apropiați au petrecut la ciorba de potroace.

Duminică seară, Florin și Iulia au făcut bagajele pentru luna de miere, iar luni dimineață au pornit spre Brașov. Nimic nu prevestea nenorocirea care avea să se întâmple acasă.

Luni noapte, cei doi au primit un telefon din partea familiei. Casa lor din Prelungirea Dorobanți fusese cuprinsă de flăcări, incendiul mistuind toată agoniseala celor doi. Au ars locuința cu toate bunurile din ea, anexele și mașina din garaj, un Logan MCV.

  • Pompierii cred că a fost vorba despre un scurtcircuit, alte voci vorbesc despre o mână criminală.

Cei doi tineri au rămas acum și fără banii strânși la petrecerea de nuntă. În ziua plecării, ei au scos banii din plicuri și au pus toată suma într-un șifonier, care a ars în incendiu.

Cei doi nu puteau fi mai ghinioniști: Iulia nu va primi indemnizație de creștere a copilului, deoarece nu a împlinit un an de când lucrează. Florin și-a pierdut locul de muncă după ce a decis să plece în Danemarca, pentru a strânge bani să termine casa. Tatăl său, care îi mai ajuta cu bani din când în când, a paralizat și este imobilizat la pat.

Iulia și Florin locuiesc acum pe la rude și prieteni. Apropiații nu au stat nicio clipă pe gânduri și au decis să îi ajute. Orice sprijin este binevenit: ajutoare financiare, materiale de construcții, haine sau orice altă formă de susținere a celor doi pot fi direcționate către cei doi sau către apropiați ai lor.

Donațiile pot fi făcute în contul: RO03RZBR0000060019318956 (Raiffeisen Bank, Popa Alin Ionuț) sau direct celor doi tineri aflați în impas, Iulia și Florin Rotaru.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button