Utile

Vacanța s-a terminat! Descoperă ACUM cum să îți pregătești copilul pentru școală

Începutul de an școlar este dificil atât pentru copii, cât și pentru părinți. În multe cazuri sfârșitul vacanței înseamnă nu doar o schimbare în ceea ce privește rutina zilnică a familiei, ci și o pregătire timpurie a rechizitelor și a ghiozdanului. Nu lasă ca începutul școlii să te ia prin surprindere și ajută-l pe cel mic să se obișnuiască din timp cu trecerea dintre ani. Dacă vrei să afli cum îți poți pregăti copilul pentru școală, citește în continuare acest articol.

TOP 4 pașii de urmat pentru un nou an școlar

Stabilește o rutină de culcare

Somnul este foarte important, în special pentru cei mici, totuși, în timpul vacanței, majoritatea părinților devin mai permisiv când vine vorba de ora de culcare. Pentru a nu avea neplăceri legate de ora de culcare, specialiștii recomandă să reiei rutina de culcare cu aproximativ o lună înainte de începerea anului școlar. Este indicat să revină treptat la ora de culcare la care copilul tău se vă culca și în timpul anului.

Accesorii pentru masă

În timpul verii e posibil ca cel mic să fie obișnuit să ia micul dejun sau masa de prânz la anumite ore, care acum să se suprapună cu orele de la clasă. Pentru a menține acest obicei, poți alege un set de prânz cu o cutie de mâncare și o sticlă de apă pe care să i le pui zilnic în ghiozdan. Cutiile pentru prânz pot avea mai multe modele cu personaje din desene animate, care sunt atractive pentru copii.

Ghiozdan

În funcție de nivelul de învățământ, dar și de numărul materiilor din programa școlară, trebuie să adaptezi ghiozdanul că toate rechizitele și accesoriile să încapă și să fie ușor de accesat. Un ghiozdan bine compartimentat este ideal pentru orice zi de școală. Alege un ghiozdan care să aibă dimensiunile potrivite și care să fie extrem de confortabil și ușor de cărat. Pentru orele de sport poți alege un sac în care să îi pui celui mic echipamentul, ca să nu se amestece cu manualele și caietele.

Rechizite

Adesea profesorii oferă o listă de rechizite pentru școală de care cei mici au nevoie pentru începutul anului. Există o gamă largă de rechizite din care poți alege. Rechizitele de baza vor fi întotdeauna caietele, creioanele, blocurile de desen dar și alte produse pe care le poți achiziționa din magazine de specialitate, precum hippoland.ro, cunoscut pentru prețurile accesibile. Alege produsele de care copilul tău are nevoie în acel an școlar, ținând cont și de preferințele lui, dar și de mențiunile profesorului.

Pregătește-ți din timp copilul pentru școală cu toate accesoriile de care are nevoie. Dacă nu ai primit o listă de rechizite de la profesorul lui, atunci poate că ar fi bine să întrebi, astfel încât să ai o listă completă. Investește în produse de calitate care să fie pe placul celui mic și care să se încadreze în bugetul tău.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button