Cultură Educaţie Știrile zilei

Valeriu ȘUȘNEA, numit inspector școlar de specialitate, pe catedra de arte de la ISJ Buzău

Pictorul Valeriu Șușnea va fi numit, începând cu 1 septembrie, inspector școlar de specialitate, urmând să se ocupe de artele predate în școlile buzoiene. Șușnea nu are apartenență politică (spre surprinderea multora) Decizia aparține inspectorului școlar general Geta Burducea, care vrea să creeze o echipă de specialiști la ISJ, eliberată din chingile politicului.
Valeriu Șușnea va fi numit inspector cu delegație, până la organizarea unui concurs, care se preconizează a avea loc la începutul anului viitor. Decizia este una nimerită, dacă este să luăm în calcul palmaresul pictorului și profesorului buzoian, devenit celebru în întreaga țară prin valoarea operei sale. susnea
Alături de Șușnea, un alt profesor valoros va ocupa o funcție de inspector școlar. Este vorba despre Marian Boldișteanu, antrenorul echipei de vo­lei seniori Dacia Buzău, dar şi coordonatorul băn­cilor tehnice masculine de la CSS Buzău.
Noul inspector şcolar de educaţie fizică şi sport își va intra și el în „pâine” începând cu data de 1 septembrie înlocuindu-l astfel pe liberalul Ciprian Borcilă.
Valeriu Şusnea este Preşedintele Uniuni Artiştilor Plastici – filiala Buzău,  profesor de arte vizuale la Liceul de arta din localitate, dar mai are şi alte responsabilităţi artistice şi culturale în cadrul instituţiilor patrimoniale şi muzeale locale. Este iniţiator şi coordonator dinamic şi orgolios al unor prestigioase evenimente artistice de anvergura naţionala – Tabara de icoane „Poiana Pinului”, cu 11 ediţii succesive, şi Simpozionul de pictură „Monteoru Art”, trei ediţii anuale, cu susţinere eminamente privată. Este pictor şi restaurator muralist, cu temeinice studii în materie, însuşite la Universitatea de Arte din Bucureşti. Este autorul a numeroase lucrări de artă monumentălă realizate în tehnici diferite în aşezăminte bisericeşti şi civile din zona Buzăului, dar şi la Bistriţa, Focşani, Constanţa, Tescani, Bucureşti

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Spune-ți părerea!

Statistici T5