Știrile zilei

Vești despre podul din bariera Brăilei!

Numai hazardul a făcut ca, pe 21 iunie 2019, balustrada prăbușită a podului din bariera Brăilei să nu ducă la pierderea de vieți omenești. Bucata din beton lungă de 15 metri a căzut pe șosea, iar de atunci, autoritățile au decis închiderea DEFINITIVĂ a podului.

Repercusiunile în planul vieții buzoienilor au apărut imediat. Zona de sud a orașului a fost izolată de cartierele Micro V și Dorobanți, iar drumul spre gară a fost deviat. Cea mai ingrată misiune nu au avut-o însă mașinile mici, ci autobuzele, care au fost deviate pe strada Mică:

„Nu mai putem suporta zgomotul, dar mai ales poluarea. Miroase în casă a motorină din zori și până-n seară. Este cumplit.”, ni s-a plâns o buzoiancă de pe strada Mică.

  • România, țara în care cad poduri și se ridică vile.

Deși inginerul Viorel Constantinescu susține că nu sunt probleme de rezistență la calea de rulare, podul a rămas închis. La mai bine de o lună de la prăbușirea balustradei, banii ceruți Guvernului pentru remedierea acestei situații de urgență încă nu au ajuns.

Există însă voci din anturajul primarului Toma care susțin că lucrările de consolidare a „podului indiferenței” ar urma să înceapă în cel mult două săptămâni.

Dacă totuși informațiile se vor dovedi simple promisiuni, autoritățile locale iau în calcul redeschiderea podului, chiar și fără balustrada de protecție care previne căderea de pe pod.

loading...

Redacția Reporter Buzoian

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Statistici T5