Știrile zilei

VIDEO: Două sute de buzoieni fac noaptea albă în fața unei instituții din municipiu

Imagini ce amintesc de perioada antedecembristă în fața unei instituții din Buzău. Două sute de oameni stau la coadă în fața Agenției pentru Protecția Mediului din municipiu, în speranța că își vor putea depune dosarele pentru subvenția la sistemul de încălzire pe bază de energie regenerabilă, în cadrul programului guvernamental „Casa Verde”.

Conform programului, al cărui start va fi dat luni dimineață, la 08:30, cei care și-au întocmit și își vor depune dosarele vor primi de la stat sume nerambursabile cuprinse între 3000 și 6000 de lei pentru montarea sistemelor de încălzire ce utilizează energia verde, regenerabilă. Întrebați de Reporter Buzoian, cei mai mulți dintre cei care așteaptă deschiderea ghișeelor de mâine dimineață au precizat că vor banii pentru a-și monta panouri solare.

La ora 18:00, aproape 200 de oameni se înscriseseră pe lista de așteptare în curtea APM Buzău, în speranța că se vor număra printre cei 240 de beneficiari asignați județului nostru. Ei și-au adus de acasă  scaune, pături și ceai fierbinte, pentru a face față mai ușor frigului și oboselii.

Plafonul alocat județului Buzău este de 1.345.026 lei, cei care vor fi acceptați în program putând să se considere norocoși, deoarece investiția le va fi plătită din acești bani. Bugetul alocat pentru întreaga ţară este de 94 de milioane de lei, din care 60 de milioane sunt destinate populaţiei şi 34 de milioane persoanelor juridice.

Cuanatumul finanţării nerambursabile este stabilit în funcţie de tipul instalaţiei: până la 3.000 de lei pentru instalarea panourilor solare nepresurizate; până la 6.000 de lei pentru instalarea panourilor solare presurizate; până la 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv pompele de căldură aer-aer.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: