AdministrațieȘtirile zilei

VIDEO/FOTO: ISU Buzău a primit Drapelul de luptă de la secretarul de stat Raed Arafat

Sâmbătă, 17 septembrie, începând cu ora 14:00, în Piața Daciei din Buzău au avut loc festivităţile ocazionate de «Înmânarea Drapelului de luptă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău». Drapelul a fost înmânat de secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

La evenimentul la care au luat parte numeroase oficialități buzoiene, sfinţirea drapelului de luptă a fost făcută de arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, iar predarea drapelului, de către Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat.

Festivitatea s-a încheiat cu defilarea întregului personal, precum şi a tehnicii de intervenţie din dotarea inspectoratului.

„Pentru fiecare unitate militară, Drapelul de luptă simbolizează onoarea, vitejia şi gloria militară. Prin caracterul său, reprezintă tradiţiile şi faptele de eroism ale înaintaşilor noştri şi imboldul pentru datoria sacră de a servi cu credinţă patria.”, au transmis reprezentanții ISU Buzău.

 

Ceremonia militară organizată în acest an pentru sărbătorirea Zilei Pompierilor din România a avut un moment special, prin prisma faptului că a fost ultima activitate în care Drapelul de Tradiţii a însoţit efectivele unităţii.

Acesta a fost acordat la data de 08.11.1997 prin Decretul Prezidenţial nr. 518/1997 Grupului de Pompieri „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău.

Pentru profesionalismul, devotamentul şi curajul dovedit de militarii unităţii în intervenţiile împotriva flăcărilor şi a altor calamităţi naturale, Drapelul a fost decorat în 24.09.2004 prin Decretul Prezidenţial nr. 713, fiindu-i conferit Ordinul „Virtutea Militară” în gradul de CAVALER cu însemn pentru militari.

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: