Știrile zilei

Ziua Mondială a Turismului | Neagu: „Buzăul are multe destinații deosebite, cu valoare recunoscută la nivel internațional, care pot oferi experiențe unice”

Ținut de legendă, pierdut la cumpăna dintre deal și munte, județul Buzău este un teritoriu cu locuri mirifice, înțepenite în timp, unde omul își descoperă rădăcinile. Sectorul turistic este însă departe de a-și atinge potențialul maxim, motiv pentru care autoritățile județene elaborează strategii pentru a pune în valoarea frumusețile unice ale acestor zone.

Într-o postare pe Facebook, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, arată că turismul își câștigă, cu fiecare an ce trece, titlul de pilon important al dezvoltării județului Buzău. În contextul celebrării Zilei Mondiale a Turismului, liderul CJ Buzău le mulțumește tuturor celor care contribuie la creșterea sectorului turistic al județului.

Anul acesta, Ținutul Buzăului a obținut validarea oficială ca geoparc internațional UNESCO, fiind astfel recunoscut drept teritoriu cu valori naturale și culturale de importanță globală.

🌍 𝑹𝒆𝒈𝒂𝒏𝒅𝒊𝒓𝒆𝒂 𝒕𝒖𝒓𝒊𝒔𝒎𝒖𝒍𝒖𝒊 este tema din acest an a 𝒁𝒊𝒍𝒆𝒊 𝑴𝒐𝒏𝒅𝒊𝒂𝒍𝒆 𝒂 𝑻𝒖𝒓𝒊𝒔𝒎𝒖𝒍𝒖𝒊 și ne invită să reflectăm asupra importanței turismului pentru dezvoltarea durabilă.
🧭 Turismul își câștigă, cu fiecare an ce trece, titlul de pilon important al dezvoltării județului Buzău, cu o importanță aparte pentru noi, buzoienii.
🗺 Buzăul are multe destinații deosebite, cu valoare recunoscută la nivel internațional, care pot oferi experiențe unice.
🙏 Mulțumesc tuturor celor care contribuie la creșterea sectorului turistic în județul nostru!
🤝 Implicarea comunității buzoiene, a asociațiilor și fundațiilor din Buzău este impresionantă și sunt recunoscător tuturor celor ce văd frumusețea județului nostru, o promovează și contribuie la dorința și eforturile de a face ca județul Buzău să devină o destinație turistică din ce în ce mai frecventată și apreciată. Mă înclin în fața dvs! Împreună vom identifica și valorifica noi și inovative linii de dezvoltare pentru acest sector.
#ZiuaMondialăaTurismului #RethinkTourism” , a scris Petre Emanoil Neagu pe pagina sa de Facebook.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

2 comentarii

  1. Singura experienta unica pe care o ofera oricare destinatie din judet este ca mergi o data si gata, ai „vazut” tot. Aici nu includem turistul care evadeaza din mediul urban pentru o zi-doua de liniste, gratar si aer curat, ca aia poti primi oriunde.
    Turismul adevarat implica experiente noi de viata, senzatii intense, distractie neindusa, interactiune cu natura (noroc ca fac unii din Buc rafting pe raul Buzau!).
    Masura succesului se vede in statistica INS, la noptile de cazare, nu la laudele pe internet si programele bifate cu bani europeni sau publici.
    Un singur exemplu: La Vulcani mergi, te uiti, pleci.
    Las un link cu un vulcan din alta parte a Lumii, unde ai de ce reveni, ca nu doar privesti la ceea ce deja ai vazut: https://www.viator.com/tours/Cartagena/TOUR-VOLCAN-DEL-TOTUMO/d4498-178890P5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!