AdministrațieȘtirile zilei

ZONA ROȘIE: Mașinile care NU au voie să staționeze aici

Explozia numărului de mașini și insuficiența locurilor de parcare din Buzău conduc la adoptarea, de către edili, a unor măsuri drastice în privința circulației rutiere. Așa a apărut în municipiul Buzău „Zona roșie”, o delimitare din zona centrală în care autoutilitarelor și microbuzelor li se interzice cu desăvârșire să staționeze.

Potrivit unei hotărâri ce va ajunge poimâine pe masa consilierilor locali, în „Zona roșie” (foto alăturat) nu au voie să staționeze șoferii autovehiculelor cu o masă maximă autorizată mai mare de 3.5 tone sau a vehiculelor cu mai mult de 9 locuri pe scaune.

Zona roșie se compune din străzi centrale, cu o infrastructură depășită și mult prea înguste pentru a permite simultan circulația autovehiculelor și staționarea mașinilor mari.

În schimb, aceste autovehicule au dreptul să staționeze în „Zona galbenă”, formată din străzi mai „aerisite” și în „Zona verde”, reprezentată de restul străzilor din Buzău, în care staționarea este permisă.

Oprirea reprezintă imobilizarea voluntară a unui vehicul pe drumul public cu o durată de până la 5 minute.
Peste această durată, imobilizarea se consideră staţionare.

Amenzile pentru staționarea neregulamentară nu sunt deloc de neglijat. De curând, municipalitatea buzoiană a început să ridice mașinile staționate neregulamentar pe domeniul public, costurile pentru recuperarea autovehiculului ajung la 900 de lei.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

2 comentarii

  1. Cu cei care fac aprovizionarea în Piața Centrala cu autoutilitare cum rămâne ?! Descarcă marfa în 5 minute ?!Sunteți incredibili !

    1. In toate tarile civilizate, aprovizionarea se face pana in ora 6 dimineata. Adica noaptea,cand traficul este lejer,iar stationarea vehiculelor de aprovizionare nu incomodeaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button