Știrile zilei

Angajări la spital | 74 de posturi vor fi scoase la concurs

În curând vor începe concursurile de angajare la Spitalul Județean de Urgență Buzău, potrivit unui anunț al reprezentanților unității medicale.

Luna trecută, Executivul a aprobat deblocarea angajărilor pentru 7.603 posturi în domeniul sănătății și al asistenței sociale, în contextul în care angajările erau blocate încă din vara anului trecut.

Purtătorul de cuvânt al SJU Buzău, Adriana Bunilă,  informează că unitatea medicală a solicitat Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) şi Ministerului Sănătăţii (MS) deblocarea unui număr de 109 posturi pentru acoperirea deficitului de personal din secţii precum Cardiologie, Diabet, Oncologie sau UPU-SMURD. Ca urmare a memorandumurilor transmise, au fost deblocate 74 de posturi.

„Având în vedere faptul că au fost trimise mai multe memorandumuri la Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Sănătăţii pentru demararea procedurilor de angajare pentru specialităţile deficitare din cadrul SJU Buzău, vă anunţăm că au fost aprobate 74 posturi vacante, dintre care 45 pentru medici, 22 personal mediu şi auxiliar (asistenţi medicali, infirmiere, îngrijitoare, brancardieri), un post chimist laborator şi șase posturi pentru registratori medicali, statisticieni şi IT. Există medici care sunt în aşteptare pentru a se angaja, vorbim de medici care sunt în colaborare cu unitatea noastră, pe specialităţile Chirurgie, UPU, ATI, Cardiologie. Din această lună, o să trimitem adrese către universităţi pentru stabilirea comisiei la medici”, a transmis Adriana Bunilă.

 

Locurile vacante destinate medicilor vor fi ocupate prin concursuri desfăşurate etapizat în lunile februarie şi martie, afirmă sursa citată:

„Din cele 45 de posturi de medici aprobate la SJU, au fost scoase la concurs până la acest moment 12 posturi, astfel: trei posturi vacante de medic pentru specialitatea Chirurgie generală, şapte posturi de medic pentru specialitatea Medicină de urgenţă şi două posturi vacante de medic pentru specialitatea Neurologie. După stabilirea comisiilor, se vor scoate la concurs şi celelalte specialităţi cu deficit de medici, Cardiologie, respectiv Urologie”, a mai precizat Adriana Bunilă.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

3 Comments

  1. Este îmbucurător să vedem că autoritățile medicale din Buzău sunt proactive în gestionarea deficitului de personal medical. Decizia de a solicita deblocarea unui număr semnificativ de posturi pentru specialități vitale precum Cardiologie, Diabet, Oncologie și UPU-SMURD demonstrează angajamentul lor față de îmbunătățirea calității serviciilor medicale în regiune.
    Aprobarea a 74 de posturi vacante reprezintă un pas în direcția corectă pentru a asigura accesul la îngrijire medicală adecvată pentru comunitatea locală.
    Este încurajator să vedem că eforturile lor sunt susținute de colaborarea cu universitățile pentru a recruta și integra noi medici în sistemul de sănătate. Sperăm că aceste inițiative vor aduce beneficii semnificative pacienților și vor contribui la îmbunătățirea sistemului de sănătate din Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!