Știrile zilei

Cine sunt traficanții de droguri săltați ieri de DIICOT Buzău

Ieri, cinci tineri au ajuns după gratii, după ce polițiștii au obținut indicii conform cărora aceștia vindeau droguri de mare risc în zona cluburilor și a cazinourilor din Buzău. După expirarea ordonanței de reținere, instanța a emis pe numele celor cinci persoane mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Totul a ieșit la iveală după o amplă anchetă a polițiștilor de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, care au lucrat cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău. În ultimele luni, anchetatorii au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane cercetate pentru trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

Acțiunea a ocazionat ample percheziții în Buzău și Brăila, în urma cărora au fost descoperite cantități însemnate de droguri și bani ce se presupune că au fost obținuți din activitatea infracțională.

Ieri, conform www.portaljust.ro, la Tribunalul Buzău a fost înregistrat dosarul Nr. 374/114/2024, în care cinci persoane sunt arestate preventiv într-o cauză instrumentată de DIICOT Buzău:

Solutia pe scurt: Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Buzău. În baza art.226 C.pr.pen., art.223 alin.2 C.pr.pen. raportat la art.202 alin.1, 3 C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Nae Ionuţ, Cueru Adrian, Duţu Andrei – Nicolae, Sîrbu Alexandru – Iulian şi Bereziuc Cătălina – Georgiana, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 19.02.2024 până la data de 19.03.2024, inclusiv. Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă. În baza art.275 al.6 C.pr.pen., suma de 1.080 lei onorariu apărători din oficiu avansată Baroului de avocaţi Buzău din fondul special al Ministerului Justiţiei rămâne în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi 19.02.2024.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  20/2024  19.02.2024

Captură ecran portaljust.ro
  • Prins cu droguri asupra sa.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de IPJ Buzău, din cercetări a reieșit că, în perioada iulie 2023 – ianuarie 2024, persoanele ar fi vândut, în mod repetat, droguri de mare risc (cristal) și substanțe psihoactive (2MMC), către consumatori din județul Buzău, cu sume cuprinse între 150 și 250 de lei pentru o doză. Două dintre persoanele cercetate ar fi acționat preponderent în zona unor cluburi și cazinouri, vânzarea substanțelor interzise realizându-se în incinta sau în imediata apropiere a acestora.

De asemenea, una dintre persoane a fost depistată, în seara de 17 februarie 2024, în municipiul Buzău, în timp ce deținea o cantitate de cristal (3-CMC, drog de mare risc), în scopul comercializării.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în județele Buzău și Brăila, au fost descoperite și ridicate cantități de droguri de risc și mare risc (cristal și comprimate cu substanța activă alprazolam), un grinder, un cântar, 8 telefoane mobile, 4.700 de lei şi 2.800 de euro, precum și alte mijloace de probă.

„La data de 18 februarie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău au dispus reținerea a 5 persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

Ulterior, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Buzău, cu propunerea de arestare preventivă a persoanelor reținute, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila și al jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene Buzău și Brăila.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.” se arată într-un comunicat de presă al IPJ Buzău.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!