Articolul zileiȘtirile zilei

Lista străzilor din Buzău care intră în reabilitare în 2022

2022 va fi anul marilor investiții pentru municipiul Buzău, anunță primarul Constantin Toma.

Cel mai mare buget din istoria municipiului Buzău, de aproximativ 80 de milioane de euro, va aduce multe investiții în infrastructură, educație și cultură, anunță edilul Constantin Toma. Primarul Buzăului a prezentat principalele direcții de dezvoltare în anul care a început.

În primul rând, administrația locală dă asigurări că se vor finaliza proiectele începute pe fonduri europene: bulevardul Unirii, strada Transilvaniei și Aleea Industriilor.

Tot la capitolul infrastructură stradală intră și reabilitarea centrului orașului, zona pietonală urmând a fi extinsă prin închiderea a două străzi. Reabilitarea centrului ar urma să fie gata până la sfârșitul acestui an. Autoritățile promit că zona ca deveni o bijuterie arhitectonică, iar pietonii vor fi singurii care vor anima peisajul. Aici vor apărea arbori ornamentali, spații verzi, aleile pietonale, zone de relaxare și tot ce îi trebuie centrului unui oraș „green”.

Primarul Buzăului anunță continuarea lucrărilor pe strada Parâng și pe Aleea Pictor Adina Paula Moscu, acolo unde șantierele sunt deschide de anul trecut.

Iată lista străzilor care ar urma să fie reabilitate în cursul anului 2022:

 • Bulevardul 1 Decembrie
 • Bulevardul Republicii
 • StradaIazul Morilor (primele trei intră în reabilitare abia în luna aprilie, până atunci urmând a fi întocmite proiectele tehnice)
 • Strada Parâng
 • Aleea Adina Paula Moscu
 • Bulevardul Unirii
 • Strada Transilvaniei
 • Aleea Industriilor
 • Străzile și parcările din zona cartierului Orizont
 • Străzile conexe ale bulevardului Unirii
 • Trotuare și parcări din cartierele Dorobanți I, Dorobanți II și Broșteni

De-a lungul bulevardului Unirii ar urma să fie construite parcări etajate care să creeze 500-600 de noi locuri de parcare.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

2 comentarii

 1. Confirm cele spuse de Florin-Lucian.
  Desi l-am avizat pe dl primar in nenumarate randuri(inca dinainte de inceprea pandemiei) la care initial a raspuns ca in toamna, apoi anul urmator in primavara si ultima data cand va identifica fonduri, nici pana in prezent nu se intrevad sperante sa se rezolve problema. Unde mai pui si faptul ca tronsonul dintre Col Buzoianu si Patriei este vesnic ocupat de masinile celor care au treaba la Medinvest si Societatile din zona. Ca sa putem parca masinile in zona de resedinta trebuie sa asteptam dupa ora 16.30-17.00 ca sa putem gasi loc de parcare.
  Pe langa asta mai este vorba si de toaletarea teilor din zona, care sunt foarte batrini si au multe ramuri uscate.
  Faceti o intrebare D-lui Toma si intrebati-l de ce nu prinde si acest tronson in lista de reabilitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: