Știrile zilei

Pompierii buzoieni, după o noapte de luptă cu flăcările

Ieri, un incendiu de vegetație izbucnit „din senin” a pus pe jar populația din zona comunei Năieni, mobilizând zeci de pompieri în lupta cu flăcările.

Alarma s-a dat în jurul orei 13:30, când la fața locului s-au deplasat două utospeciale de stingere cu apă și spumă, două autospeciale de primă intervenție și comandă și 2 ATV (1 ofițer +15 subofițeri).

La scurt timp, forțele de intervenție au fost suplimentate cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă și un microbuz. În total, 2 ofițeri și 40 de subofițeri

După-amiază, incendiul se manifestape o suprafață de aproximativ 80 hectare. Forțele de intervenție au fost suplimentate cu o autocisternă, două autospeciale de primă intervenție și comandă și un microbuz. În total, 3 ofițeri și 55 de subofițeri.

În sprijin au intervinenit și reprezentanți SVSU Naeni și echipaje din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău (11 subofițeri). Spre seară, suprafața afectată era de aproximativ 150 hectare.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 08:00. Finalmente, suprafața afectată a fost de aproximativ 200 de hectare de vegetație uscată.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. Cei care dau foc intenționat ar trebui identificați de poliție și trași la răspundere penală sau contravențională și, cel mai important, să plătească intervenția forțelor de pompieri și de ordine pentru stingerea incendiului. La cel cei care anunță „bombă” la 112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button