Educaţie

Profil unic în județ, la Liceul Tehnologic Beceni

Liceul Tehnologic Beceni anunță introducerea în oferta educațională, din toamna acestui an, a unui proful unic în județ. Este vorba despre domeniul Silvicultură, profilul Tehnician în Silvicultură și Exploatări forestiere.

Începând din toamnă, elevii din județul Buzău se pot înscrie la clasa de Silvicultură de la Liceul Tehnologic Beceni. Printre beneficii se numără efectuarea stagiilor de practică în cadrul Ocolului Silvic Vintilă Vodă și posibilitatea angajării la instituții și mari companii de exploatare care activează în România.

În cadrul specializării, elevii vor învăța să identifice principalele specii de arbori, să diferențieze speciile de vânat și de pești, să aplice mijloace moderne de exploatare a pădurilor, să administreze fondul forestier și cinegetic, să protejeze și să ocrotească speciile pe cale de dispariție din România.

Deocamdată, Liceul Tehnologic Beceni va forma o singură clasă, de 24 de elevi, urmând ca cifra de școlarizare să crească pe măsură ce va crește și cererea.

Procesul de acreditare a noului profil a fost unul anevoios, ce a implicat inspecții ale ARACIP și, evident, dosare întregi de documente. Toate etapele au fost parcurse însă cu bine, iar din toamnă absolvenții de clasa a opta se pot înscrie la noua specializare.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button