Știrile zilei

Reacția PSD, după anunțul privind subvenția la carburanți: „Respectăm decizia premierului, dar credem în continuare că alternativa PSD ar fi fost mai bună”

Reprezentanții Partidului Social Democrat au reacționat după anunțul premierului Ciucă privind acordarea, de către stat, a unei compensații în valoare de 50 de bani per litru de carburant. Printr-un comunicat de presă, PSD transmite că respectă decizia premierului, dar că susține în continuare varianta plafonării prețurilor la carburanți.

În comunicatul de presă remis astăzi, social-democrații arată că au înaintat mai multe soluții privind reducerea prețurilor la carburanți, printre care propunerea unui preț maximal sau limitarea adaosului comercial.

PSD susține că va respecta decizia premierului, dar oferă exemplul altor state în care soluția compensării a funcționat doar câteva săptămâni, „după care prețurile au revenit și au ajuns chiar la niveluri mai mari.”. Dacă acest lucru se va întâmpla și în România, social-democrații spun că vor reveni în Coaliție cu propriile propuneri.

PSD a prezentat în ultimele zile mai multe soluții privind reduceri importante ale prețului carburanților. Astăzi, premierul Ciucă a decis varianta unei compensări comune, la care să participe atât statul, cât și operatorii privați, astfel încât prețul carburanților să scadă cu 50 de bani.
Respectăm decizia premierului, dar credem în continuare că alternativa PSD ar fi fost mai bună și ar fi condus la rezultate mult mai apropiate de așteptările românilor. În plus, în multe alte țări europene, soluția compensării a funcționat doar câteva săptămâni, după care prețurile au revenit și au ajuns chiar la niveluri mai mari.
De aceea, dacă operatorii din piață vor crește din nou prețurile peste ceva timp, atunci PSD va reveni in Coaliție cu propunerea unui preț maximal sau a limitării adaosului comercial.” se arată în comunicatul de presă al PSD.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button