Știrile zilei
ULTIMA ORĂ

REVOLTĂ la Săpoca, după numirea noii directoare! | Angajații amenință cu demisia

În plină pandemie de coronavirus, Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca stă pe un butoi de pulbere. Motivul îl constituie două numiri controversate la șefia unității medicale, care i-au adus pe angajați în pragul demisiei. Personalul spitalului i-a trimis o scrisoare deschisă ministrului Sănătății.

Săptămâna trecută, REPORTER BUZOIAN scria, în premieră, despre demiterea Vioricăi Mihalașcu din fruntea Spitalului Săpoca și numirea fostului procuror Emilian Eva(?!). Dincolo de paradoxul schimbării unui medic primar epidemiolog cu un fost magistrat condamnat pentru corupție (ulterior, achitat), s-a ridicat întrebarea referitoare la miza șefiei acestui mare și important spital din România.

Sesizând probabil lipsa de oportunitate a unei astfel de decizii, Ludovic Orban l-a demis după doar două zile pe Emilian Eva, voci apropiate spitalului susținând că premierul nici măcar nu știa de numirea pe care o făcuse ministrul Sănătății.

Numai că, prin noua numire – ce-i drept, a unui director interimar -, PNL a sărit din lac în puț. Astfel, imediat după destituirea fostului procuror Eva, Bucureștiul a numit-o directoare la Săpoca pe o fostă angajată, despre care colegii nu au cele mai bune cuvinte.

CITEȘTE ȘI: Culisele numirilor în cascadă de la Spitalul Săpoca

Mai exact, este vorba despre Cristina Păun, partenera de viață a fostului director Dumitru Popescu, îndepărtat de la șefia spitalului în 2017. Cristina Păun nu este nici ea medic, însă a lucrat ani buni la Spitalul Săpoca, ocupându-se de controlul financiar preventiv în perioada în care Dumitru Popescu era director.

Problema este că angajații de la Săpoca nu vor să o accepte sub nicio formă pe noua directoare, despre care spun că „are o atitudine sfidătoare” și că întreține o stare conflictuală. Angajații amenință că își vor da demisia în bloc și i-au trimis o scrisoare ministrului Sănătății, în care îi cer acestuia să o revoce pe Cristina Păun:

„Domnule Ministru,

Ma numesc Spoiala Mariana, sunt lider de sindicat al sindicatului Spitalului de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca si va scriu in numele tuturor salariatilor spitalului. Astazi am luat la cunostinta de Ordinul MS nr. 271/20.03.2020 prin care a fost numita ca manager interimar Paun Cristina.

Probabil , numirea acesteia s-a facut in necunostinta de cauza intrucat susnumita a fost concediata de doua ori, respectiv:

– in luna august 2017 , a fost cercetata disciplinar si i s-a desfacut contractul de munca , intrucat a fost una dintre persoanele responsabile de producerea prejudiciului in suma de 23 miliarde rol, constatat de Curtea de Conturi Buzau. In luna decembrie 2018 aceasta a fost reancadrata, nu pentru ca ar fi fost nevinovata, ci pentru ca instanta a constatat ca a fost sanctionata pentru fapte mai vechi de 6 luni, netinandu-se seama de data la care aceste fapte au fost constatate de Curtea de Conturi

– in luna martie 2019, Paun Cristina a fost concediata din nou , intrucat , de la data reancadrarii ( decembrie 2018) si pana in luna martie 2019 a refuzat sa exercite atributiile din fisa postului . Practic, s-a prezentat la serviciu , a incasat salarii in cuantum de 28.000 lei, fara a exercita sarcinile de serviciu. Impotriva deciziei de concediere, Paun Cristina a formulat contestatie la Tribunalul Buzau , contestatie care i-a fost respinsa ca nefondata. In prezent, pe rolul Curtii de Apel Ploiesti se afla apelul declarat de Paun Cristina, avand termen de judecata pe 28 aprilie 2020

In sustinerea celor precizate mai sus , va rugam sa solicitati Corpului de Control al ministerului pe care il conduceti Raportul de control intocmit cu ocazia controlului efectuat in spitalul nostru, in luna iulie 2017, raport in care sunt retinute numeroase abateri de la legislatia economico – financiara si un prejudiciu in valoare de 57 de miliarde rol. Mai mult decat atat, data fiind gravitatea abaterilor si valoarea mare a prejudiciului, Corpul de Control a inaintat raportul catre Parchetul de pe langa I.C.C.J. , unde se afla in prezent un dosar penal in cercetare.

Totodata va facem cunoscut, ca in luna august 2017 conducerea spitalului a inaintat plangere penala la D.N.A. – Serviciul teritorial Ploiesti, pentru faptele retinute de Curtea de Conturi Buzau in sarcina fostului manager – Popescu Dumitru ( concubinul d-nei Paun Cristina ), a numitei Paun Cristina si a fostei sefe de la Biroul Achizitii publice. In cadrul acestui dosar s-a inceput urmarirea penala „in rem” pentru abuz in serviciu.

In completarea celor de mai sus, dorim sa precizam ca d-na Paun Cristina a avut intotdeauna o atitudine sfidatoare, a creat stari conflictuale, folosindu-se de faptul ca era concubina managerului unitatii, atitudine pe care o va mentine cu siguranta in spital prin noua functie in care ati numit-o.

Fata de cele precizate mai sus, consideram ca sunt suficiente argumente pentru revocarea numitei Paun Cristina din functia de manager interimar al Spitalului Sapoca si numirea d-nei dr. Viorica Mihalascu in functia de manager interimar. In cazul in care considerati ca numirea d-nei dr. Viorica Mihalascu nu mai este posibila , va rugam sa numiti unul dintre membrii Comitetului director, respectiv dr. Ungureanu Alina Violeta, director medical sau d-nul Vlad Laurentiu Nicolae , director financiar, oameni integri, corecti, fata de care salariatii spitalului au un respect deosebit. Referinte pentru cei nominalizati de noi va pot oferi membrii Consiliului de administratie al SPMS Sapoca.

Chiar daca Paun Cristina nu este condamnata penal in prezent, consideram ca trebuie sa tineti cont de motto-ul dumneavoastra ” FARA PENALI IN FUNCTII PUBLICE”.

In speranta ca demersul nostru nu va ramane fara rezultat, va asiguram Domnule Ministru de intreaga noastra consideratie!

Colectivul S.P.M.S. Sapoca”

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

4 comentarii

  1. Domnule jurnalist, articolul dumneavoastra este partinitor, fara o informare temeinica la fata locului. Nu exista niciun fel de conflict. Este doar initiativa luata de doamna Spioala, fara sa intrebe salariatii ( membri sau nemembri ai sindicatului ). Aceasta a vorbit in numele unor persoane fara sa aiba acordul lor. Mai bine ea ar face demersuri la minister pentru dotarea institutiei cu dezinfectanti si materiale de protectie decat sa faca astfel de jocuri politice. Ar trebui sa-i fie rusine ca pentru banii care-i ia de la sindicat ar trebui sa vada interesele salariaților nu pe cele proprii.

  2. Aveti perfectă dreptate!Doamna Spoiala vrea sa-si rezolve problemele personale,războaie vechi cu familia Popescu punând în fața SINDICATUL Sanitas Sapoca, dar acea scrisoare a trimis-o peste tot folosindu-se de oamenii pe care nu i-a consultat deloc înainte de a o face.Membrii sindicatului ies masiv din această organizație și vor să o înlăture din funcția de lider pe doamna Spoiala .De fapt,nu noua manageră deranjează, ci faptul că lidera de sindicat are impresia că e stăpână pe mințile tuturor oamenilor.De reținut e faptul că nu a venit cu SINDICATUL de acasă!!!

  3. Buna seara!
    Nu-si da nimeni demisia din Sapoca!
    Acel comunicat nu reprezintă decât vointa unei mici părți din personalul spitalului, nu vointa colectivului.
    Dacă tot sunt amenințări cu demisia, cate ati numărat astăzi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button