Educaţie

Școlile buzoiene, sub asediu? / Toma: „Se fac presiuni ca directorii să treacă la PNL”

„Vrei să fii director? Treci la PNL!”

După deputatul Romeo Lungu, și primarul Constantin Toma acuză PNL Buzău că face presiuni asupra directorilor de școli și grădinițe să treacă în tabăra liberală, dacă vor să mai rămână în funcție.

În cadrul unei conferințe de presă susținute ieri, la sediul partidului, liderii PSD Buzău au vorbit despre situația anormală de la vârful educației buzoiene, unde chiar în aceste zile s-ar întocmi o listă cu persoanele ce urmează a ocupa funcțiile de directori ai instituțiilor de învățământ, începând cu 1 septembrie.

După ce parlamentarii Romeo Lungu și Lucian Romașcanu au vorbit despre aceste nereguli, primarul Constantin Toma a luat cuvântul pentru a întări cele spuse de colegii săi:

„Da, se fac presiuni de către PNL, de la directori de grădiniță la orice director să treacă la PNL ca să mai rămână pe post. Am lucruri concrete și este absolut o mizerie. Atenție, vorbim despre directori performanți, care nu au fost și nici nu sunt membri PSD. Le-au zis: <Dom’le, dacă nu intrați la PNL, nu veți mai fi pe funcții în continuare!>. Chiar dacă și-au făcut treaba acolo. Și nu e în regulă deloc. Politizăm tot.”, a spus primarul Buzăului.

Deputatul Romeo Lungu a ținut să sublinieze gravitatea presupuselor fapte de care îi acuză pe liderii PNL Buzău: „Nu am făcut niciodată liste cu directori în sediul partidului.”, a mai spus parlamentarul buzoian.

  • Undă verde de la președinte pentru baronii locali.

Din punct de vedere politic, PNL Buzău are însă toate pârghiile necesare pentru a-și numi propriii directori în școli. Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului legea care prevedea eliminarea factorului politic din procesul numirii directorilor, dând mână liberă baronilor locali să controleze toate școlile din România.

La Buzău, cărțile sunt făcute de PNL, prin cei doi lideri ai săi, deputatul Gabriel Avrămescu și senatorul Vlad Pufu. În ianuarie, adică fix în mijocul anului școlar, Inspectoratul Școlar Județean a declanșat operațiunea de debarcare a unor directori performanți, dar care erau apropiați mai mult sau mai puțin de PSD. Ieri, Gabriel Avrămescu a negat orice acuzație.

Și atunci, ca și acum, la vârful IȘJ Buzău se afla inspectorul școlar general Ionel Meiroșu. Sursele noastre spun însă că lista cu decapitările era întocmită de altcineva. La fel și planul de hărțuire a unor angajați din învățământ, considerați incomozi.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

2 comentarii

  1. Aceste javre de la PNL vad ca sunt pe topogan in cadere libera si incearca santajarea oamenilor mai ales la celor cu functii. Este o rusine ce fac ei speram ca directori sunt oameni corecti si nu se lasa manipulati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!