Știrile zilei

Așa arată un drum din zona Bisoca | Mesaj de ultimă oră al autorităților

Se înrăutățește vremea în zona Vintileasca – Bisoca, unde ninge abundent de câteva ore, în timp ce autoritățile recomandă prudență șoferilor ce pornesc la drum.

Potrivit unei informări de ultimă oră a Instituției Prefectului, la ora 14.00, județul Buzău a intrat sub incidența unei avertizări COD PORTOCALIU de vreme rea. În acest context, prefectul județului s-a deplasat la sediul ISU Buzău, unde funcționează Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției, pentru a evalua situația operativă, împreună cu instituțiile cu rol în astfel de situații: I.S.U. Buzău, I.P.J. Buzău, I.J.J. Buzău, S.D.N. Buzău, Electrica, Institutia Prefectului Judetul Buzău și Consiliul Județean.

La Bisoca ninge, în timp ce în restul județului sunt semnalate ploi. Din fericire, până la această oră nu au fost raportate probleme deosebite, însă în continuare autoritățile fac apel la șoferii care pornesc la drum:

Vă rugăm să circulați cu maximă prudență, să plecați la drum doar cu mașinile echipate corespunzător și doar după ce v-ați informat cu privire la evoluția vremii, în orele imediat următoare!”, se arată în informarea prefecturii.

În imaginile transmise de reprezentanții Instituției Prefectului este surprins drumul care face legătura între județele Buzău și Vrancea (Bisoca-Vintileasca). Ninsoarea a acoperit carosabilul, iar vântul suflă cu putere, viscolind zăpada.

  • Județul Buzău se află sub atenționare Cod portocaliu de vreme rea.

Conform prognozei emise ieri de către ANM, în perioada 18 noiembrie, ora 14:00 – 19 noiembrie, ora 10:00, va intra în vigoare o avertizare Cod portocaliu de intensificări susţinute ale vântului, viscol şi vizibilitate redusă sub 50 de metri, local în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură. În intervalul menţionat, local, vor fi intensificări susţinute ale vântului cu rafale de 80 – 110 km/h.

VIDEO:

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button