Știrile zilei

Președintele CJ Buzău, prezent la Hramul municipiului Chișinău

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, este prezent, în aceste zile, la „Hramul municipiului Chișinău”, o sărbătoare foarte importantă a capitalei Republicii Moldova.

Hramul reprezintă un moment de bucurie pentru toți locuitorii „Orașului de piatră albă”, iar anul acesta a fost invitat să se bucure de eveniment și președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu. Șeful CJ este însă nu doar un prieten al Republicii Moldova, ci și omul care a contribit decisiv la punerea bazelor acordului de înfrățire dintre Buzău și Chișinău.

CITEȘTE ȘI: Holul Spitalului Județean Buzău, transformat în salon de triaj pentru bolnavi

Luna trecută, la Sărata Monteoru a avut loc festivalul „Zilele Chișinăului la Buzău”, organizat de Consiliul Județean, iar luna aceasta instituția a decis alocarea a 50.000 de euro pentru refacerea unui scuar din capitala Moldovei.

Președintele Neagu s-a bucurat de manifestările prilejuite de Hramul Chișinăului, a fost felicitat public pe scena evenimentului și a decis să împărtășească bucuria și cu buzoienii:

O bucurie să fiu prezent la „Hramul orașului Chișinău”, o sărbătoare cu multe emoții și momente deosebite! Sunt onorat și recunoscător să fiu primit cu atât de multă căldură de fiecare dată.🙏

Despre Hramul municipiului Chișinău a vorbit, pe larg, primarul Ion Ceban, într-un interviu acordat Sputnik.md:

„Aduc aminte că joi este Hramul Chișinăului, sărbătoarea religioasă Acoperământul Maicii Domnului. În acest an, evenimentele festive, grandioase, dedicate zilei orașului au fost amânate din motiv că numărul cazurilor de COVID sunt în creștere îndeosebi în Chișinău. Cu toate acestea, vom participa la slujba de la Catedrală unde vom deschide această zi simbolică pentru orașul nostru”, a spus Ceban.

Edilul-șef a mai spus că pentru angajații serviciilor primăriei va fi organizat un concert:

„Vom avea un eveniment pentru oamenii care se dedică orașului, care muncesc zilnic pentru a avea o Capitală curată: muncitorii de la Spații Verzi, de la Direcția locativ-comunală, Parcul Urban de Autobuze, Exdrupo, Regia Transport Electric, etc. Am prevăzut câte un salariu suplimentar pentru angajați”, a declarat Ion Ceban.

Potrivit primarului, timp de două zile, pe 13 și 14 octombrie, în Capitală se vor desfășura mai multe spectacole pentru copiii la care aceștia vor avea acces gratuit. Va fi intrare gratuită și la Grădina Zoologică și parcul Dendrariu, care sunt în gestiunea autorităților municipale.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

  1. Sa ne mai uitam si in oglinda si in buletin! Se pare ca moldovenii au inteles inaintea noastra ca e cazul sa improspateze fortele, viziunea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: