Știrile zilei

Un nou supermarket se va construi aici | Până atunci însă, o amendă

În ultimele săptămâni, pe Bulevardul Industriei din Buzău a avut loc o amplă acţiune de demolare a unei părţi din fosta fabrică Ductil. Aici ar urma să răsară încă un supermarket – Penny, s-ar părea -, însă pentru începerea construcției era nevoie, evident, de curățarea locului.

Toate bune și frumoase, dacă la scurt timp după începerea demolării nu și-ar fi făcut apariţia și comisarii Gărzii de Mediu Buzău, care au aplicat două amenzi în valoare totală de 60.000 de lei.

  • Ce au descoperit inspectorii.

În urma controlului, reprezentanții Gărzii de Mediu Buzău ar fi stabilit că operațiunea se desfășura fără documente sau autorizări din care să reiasă faptul că activitatea respectivă este încadrată în normele de mediu.

„În urma unei inspecții de mediu efectuata la un agent economic de pe raza municipiului Buzau, la sfarsitul lunii ianuarie 2024, care desfasura activitate fără a respecta prevederile legislației de mediu în vigoare, comisarii de mediu au aplicat 2 sancțiuni în valoare totală de 60.000 lei ,conform OUG 195/2005 privind protecția mediului. Au fost impuse măsuri de remediere a neconformitatilor constatate.”, a transmis Garda de Mediu Buzău, prin intermediul unei postări pe pagina de facebook.

Potrivit OPINIA, în afacerea care tocmai se naște vizavi de Drăgaică a fost implicat şi omul de afaceri buzoian Gheorghe Doloiu, care reprezintă una dintre cele trei companii ce au ofertat intenţia de vânzare a spaţiului respectiv de către proprietarul de drept.

FOTO: Facebook.com/Garda de Mediu Buzău

 

În curând, pe terenul proaspăt curățat vor începe lucrările de construire a noului magazin.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

2 Comments

  1. Au distrus industria de prelucrare a metalelor și acum aducem din import, sârmă sudată,sub deviza nu ne vindem țara. Produsele care vor fi vândute în supermarket bine înțeles că vor veni din import și guvernul va spune că a crescut economia, da dar pe bază de consum ceea ce nu este bun pentru majoritatea românilor care vor scoate mai mulți bani din portofel pentru produse slabe calitativ dar tot mai scumpe. Să trăiți bine români cum vă ura un personaj politic celebru care zicea că nu a colaborat cu securitatea. Dumnezeu cu mila

  2. Au distrus industria de prelucrare a metalului prin politica nu ne vindem țara și acum aducem sârmă sudată din import de slabă calitate dar la preț mare. În locul fabricilor facem supermarketuri care vând produse slab calitativ la preturi tot mai mari și apoi guvernul se laudă că a crescut economia, da dar pe bază de consum care nu este sănătoasă pentru economia românească. Să trăiți bine români cum vă ura un personaj politic care se jura că nu a colaborat cu securitatea. Dumnezeu cu mila

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button